Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Πικραμμένος στο Πρώτο: Δεν θα είμαι υποψήφιος- Δεν αποχωρώ από την πολιτική (audio)

Ερωτηθείς από τον Θάνο Σιαφάκα αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος δήλωσε «όχι, οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν και να φεύγουν».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», ο κ. Πικραμμένος εξέφρασε την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να ανανεώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Δεν είμαι εγώ η προσωποποίηση της ανανέωσης, να το πω έτσι. Όχι δεν θα είμαι ούτε στο Επικρατείας, ούτε θα διεκδικήσω κάποια έδρα σε κάποια εκλογική περιφέρεια» ξεκαθάρισε. Ερωτηθείς αν μπορεί να είναι πρώτο όνομα στο Επικρατείας μια γυναίκα, όπως ακούγεται, είπε «μακάρι να είναι, γιατί εγώ τις εκτιμώ τις γυναίκες και θεωρώ δηλαδή τώρα, όταν λέμε για γυναίκα το βρίσκω λίγο σεξιστικό, δηλαδή οι άντρες και οι γυναίκες την ίδια αξία δεν έχουν; Γιατί μας παραξενεύει το να είναι γυναίκα;». Στην απάντηση του δημοσιογράφου ότι ενδεχομένως δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο ισότητας για να μην τίθενται τέτοια ερωτήματα, ο κ. Πικραμμένος σημείωσε πως «άρα θα είναι ένα σωστό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή». Απαντώντας εάν θα μπορούσε να τοποθετηθεί η Άννα Διαμαντοπούλου πρώτη στην λίστα του Επικρατείας, ο κ. Πικραμμένος δήλωσε «αυτό είναι απόφαση του Πρωθυπουργού, αλλά ως προσωπικότητα, η κ. Διαμαντοπούλου, δεν μιλώ για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, το ξεκαθαρίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεως, γενικά ως προσωπικότητα φυσικά και θα μπορούσε».

Πάντως, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο ίδιος δεν προτίθεται αποχωρήσει από την πολιτική.

«Θέλουμε η ΝΔ να πάρει αυτοδυναμία και να κερδίσει τις εκλογές. Άμα γίνει αυτό, ούτε μαντίλια κουνάω ούτε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό που προέχει τώρα είναι εκλογική νίκη.

«Εγώ δεν συζητώ για τη δεύτερη κάλπη. Γιατί να κάνουμε άλματα; Ο στόχος είναι η πρώτη κάλπη» τόνισε ακόμα ο κ. Πικραμμένος. «Υπάρχει η δυσκολία της απλής αναλογικής, αλλά  η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει στην πρώτη κάλπη ένα πολύ μεγάλο ποσοστό» υποστήριξε.

Σχετικά με το αν θεωρεί πιθανό να επιδιώξουν μετεκλογικά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 να σχηματίσουν κυβέρνηση παρά τα όχι που βάζουν σήμερα μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο κ. Πικραμμένος σημείωσε καταρχήν ότι θα πρέπει να συντρέχουν δύο προϋποθέσεις τουλάχιστον.  «Η μία είναι να έχουν κυβερνητική πλειοψηφία έστω και οι τρεις μαζί και το δεύτερο, το οποίο είναι αυτονόητο διότι το τονίζει προεχόντως ο κ. Ανδρουλάκης, να έχουν ένα κοινό πρόγραμμα ή τουλάχιστον να έχουν ένα βασικό κοινό πρόγραμμα και ένα βασικό οικονομικό πρόγραμμα. Το βλέπετε αυτό πουθενά; Κυβέρνηση επί ποιου προγράμματος; Πού συγκλίνουν δηλαδή; Γιατί εγώ δεν το έχω καταλάβει, στη Δήμητρα ή στην Αφρούλα ή στην Ελπινίκη, πού;» συνέχισε ο κ. Πικραμμένος.

«Δεν το φαντάζομαι ότι μπορεί να προκύψει κατά πρώτο λόγο ένα τέτοιο σχήμα και κατά δεύτερο λόγο εάν παρά φύση προκύψει, δεν το φαντάζομαι ότι μπορεί να κυβερνήσει» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που βρεθεί στην εξουσία να κλείσει τις τράπεζες, ο κ. Πικραμμένος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει διδαχθεί από το παρελθόν. «Διότι στοίχισε ακριβά και το κυριότερο είναι ότι δεν στοίχισε ακριβά στο κόμμα, στοίχισε ακριβά στην Ελλάδα. Διότι αν διαβάσετε το τρίτο μνημόνιο, θα δείτε τις τεράστιες διαφορές που έχει ακόμη και στη διατύπωση από το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο. Την επιτακτικότητα δηλαδή της διατύπωσης του τρίτου μνημονίου, πέρα από το γεγονός ότι βάλαμε και υποθηκεύσαμε για 100 χρόνια την περιουσία της χώρας μας, επιτρέψτε μου τώρα εδώ να εξοργιστώ λίγο και το νερό για το οποίο τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει ότι θα το ιδιωτικοποιήσει η Νέα Δημοκρατία. Αιδώς Αργείοι, που λέγανε» ανέφερε ο κ. Πικραμμένος.

Σε ό,τι αφορά στην ατζέντα του κ. Βαρουφάκη και το κατά πόσο η ΝΔ προσπαθεί πλαγίως να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πικραμμένος, σχολίασε «η Νέα Δημοκρατία απλώς προβάλλει την ατζέντα του κ. Βαρουφάκη για να κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι το πολιτικό παιχνίδι; Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί αντίστοιχα πράγματα και μάλιστα λέγοντας- δεν θέλω να πω άσχημη λέξη- πράγματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

Όσο αφορά στο κόμμα Κασιδιάρη και το αν θα μπορούσε να εγκριθεί η κάθοδός του στις εκλογές από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Πικραμμένος παρέπεμψε στις δηλώσεις του Ι. Ντογιάκου.

«Νομίζω ότι ο κ. Ντογιάκος χθες ήταν πολύ ξεκάθαρος ότι μια εγκληματική οργάνωση η οποία έχει κάνει φόνους στο παρελθόν, δεν δικαιούται να συμμετέχει στο δημοκρατικό παιχνίδι και στη δημοκρατική διαδικασία. Δεν μπορώ ως πρώην δικαστικός λειτουργός να προκαταλάβω την κρίση οιουδήποτε δικαστηρίου. Έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές κατά το κοινώς λεγόμενο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι φυσικά μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να μετέχει στις εκλογές, δεν μπορεί να είναι υποψήφια ενώπιον του ελληνικού λαού» επισήμανε.

Σε αντίστοιχο ερώτημα για το ΕΑΝ, με επικεφαλής τον κ. Κανελλόπουλο, ο κ. Πικραμμένος απάντησε «δεν μπορώ να απαντήσω, δεν γνωρίζω το καταστατικό του κόμματος. Πάντως δεν είναι εγκληματική οργάνωση, δεν έχει κάνει φόνους. Τι θα λέγατε αν ένα καρτέλ ναρκωτικών υπέβαλλε υποψηφιότητα για να εμφανιζόταν ως κόμμα για να κατέβει στις εκλογές; Αν είναι αχυράνθρωπος, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές έχουν τα μέσα να το διερευνήσουν. Θα έχουν τη σχετική πληροφόρηση η οποία θα τους τεθεί υπόψη, θα υποστεί βάσανον νομική και θα υπάρξει η δέουσα κρίση».

Σχετικά με τη διάταξη που ορίζει ότι το ζήτημα θα κριθεί από την Ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, ο κ. Πικραμμένος απάντησε στο κατά πόσο πρόκειται για θετική εξέλιξη, με ένα παράδειγμα.

«Όταν ήμουν πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ήταν να κρίνουμε το μνημόνιο, θα μπορούσα να το είχα κρίνει με την τρέχουσα σύνθεση της Ολομέλειας. Αντί να το κρίνω όμως με την τρέχουσα σύνθεση της Ολομέλειας, η οποία θα έδινε περιθώριο να πουν ότι ανέβασα τον Α ή τον Β ή τον Γ δικαστή, το κρίναμε με την πλήρη σύνθεση της Ολομέλειας, ανέβηκαν 52 άνθρωποι αν θυμάμαι καλά πάνω στην έδρα. Άρα λοιπόν όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα».

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λίβανος αντιμετωπίζει μια «καταστροφική» ανθρωπιστική κρίση, με τον αριθμό των εσωτερικά εκτοπισμένων να φτάνει τους 600.000, προειδοποίησαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, ενώ το Ισραήλ...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κώστας Συνολάκης, καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, μίλησε στο ΕΡΤNews, στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο. Ο καθηγητής τόνισε τη σημασία...

ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος  αφέθηκε με εντολή εισαγγελέα ο υπεύθυνος εργολάβος του έργου στο ξενοδοχείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο χθες το πρωί 31χρονος εργάτης. Ο εργολάβος είχε...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ζωηρός χαρακτήρας της μεσογειακής ιταλικής ιδιοσυγκρασίας έδωσε νέα πνοή και φαντασία στο γερμανικό μπαρόκ. Το σύνολο Lumini e sombri (Μαρία Κολέτου, φλάουτο με...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr