Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένθετο Οικονομία: Στο «δίχτυ» των Τελωνειακών Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ σοβαρές υποθέσεις λαθρεμπορίου

Σημαντικά πλήγματα στο λαθρεμπόριο κατάφεραν οι Τελωνειακές Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Λαθραία ποτά και τσιγάρα, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ενεργειακά προϊόντα, παραποιημένα είδη και αρκετά ρευστά διαθέσιμα, εντόπισαν οι τελωνειακές υπηρεσίες σε εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους.

Ενδεικτικά, παρατίθενται στις σημαντικότερες υποθέσεις ναρκωτικών κατασχέσεις 119 κιλών κοκαΐνης, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ και 84 κιλών κάνναβης, αξίας 168.000 ευρώ.

Στην κατηγορία ρευστά διαθέσιμα πραγματοποιήθηκαν 3.294 έλεγχοι ρευστών διαθεσίμων και σε 59 περιπτώσεις μη δήλωσής τους, δεσμεύθηκαν ρευστά διαθέσιμα συνολικού ύψους 1.182.476,52 ευρώ.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν 1.582 έλεγχοι για παραποιημένα προϊόντα κυρίως επώνυμων ειδών μόδας και παιχνιδιών και διαπιστώθηκαν 90 παραβάσεις.

Στην κατηγορία προϊόντα υποκείμενα σε Ε.Φ.Κ. πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4.520 έλεγχοι για καπνικά προϊόντα, διαπιστώθηκαν 361 παραβάσεις. Μόνο σε μία περίπτωση η αξία των αναλογούντων δασμών και φόρων ανέρχεται στα 5,9 εκατ. ευρώ.

Για Αλκοολούχα προϊόντα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3.395 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 382 παραβάσεις. Τέλος στα ενεργειακά προϊόντα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 5.551 έλεγχοι ενεργειακών προϊόντων και διαπιστώθηκαν 580 παραβάσεις. Στις δύο μόνο πιο σοβαρές περιπτώσεις της κατηγορίας οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τις 600.00 ευρώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΑΑΔΕ

ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
ΡΕΥΣΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ 3.294 59
ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ 1.582 90
ΠΡΟΙΟΝΤΑ Ε.Φ.Κ. (ΚΑΠΝΙΚΑ) 4.520 361
ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ 3.395 382
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 5.551 580

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Δείτε ακόμα στο Οικονομικό Ένθετο του ΕΡΤNEWS

Μέτρα για την αναχαίτιση της ακρίβειας σχεδιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα. Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο για να εξεταστούν τα σχετικά μέτρα.

Η διασύνδεση των POS, ένα μείζον φορολογικό ζήτημα είναι από τα πρώτα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα ηγεσία του υπουργείου, τη στιγμή μάλιστα που λήγουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι προθεσμίες για την συμμόρφωση της αγοράς με την ισχύουσα νομοθεσία.

www.ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Ροσσινιάδα», ένα μουσικό παραμύθι σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη που εισάγει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της όπερας, έρχεται στο Αμφιθέατρο...

ΚΟΣΜΟΣ

Από την ερχόμενη άνοιξη χιλιάδες 18χρονοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την Ευρώπη δωρεάν. Η Επιτροπή μόλις άνοιξε τις αιτήσεις για τον τελευταίο...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν χθες, Τρίτη, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Τα συγκεκριμένα άτομα έκλεβαν οχήματα, τα οποία...

ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 49χρονη, που τα ξημερώματα του Σαββάτου τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 68χρονο σύζυγό της. Η...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr