Connect with us

Hi, what are you looking for?

e-Mayor

Ο Δεκάλογος του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Κρήτης με τον Συνδυασμό «Για την Κρήτη μας, Συνεχίζουμε», Μιχάλη Βάμβουκα

    Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Λιβάδια Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.
    Εργάζομαι πυρετωδώς σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο, μοιράζοντας το 24ωρο μου μεταξύ της επιχείρησης που διατηρώ στο Ρέθυμνο και των υποχρεώσεων μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και μονίμως προσπαθώ να ξεκλέψω χρόνο για την οικογένεια και τους φίλους μου.
    Λίγα λόγια για μένα. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Προτιμώ να το κάνουν οι άλλοι. Το μόνο ίσως που θα σημείωνα για μένα είναι η βαθιά αγάπη που έχω για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Πιστεύω σε αυτούς και στο «όλοι μαζί». Μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά.
    Το όραμα μου για την Περιφέρεια Κρήτης και δη για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου είναι να επέλθει η πολυαναμενόμενη ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα για να είναι επιτέλους θετικό το πρόσημο για το Ρέθυμνο. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο «μικροσκόπιο» μου παραμένουν τα μεγάλα έργα υποδομής -όπως για παράδειγμα ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης- τα οποία θα δώσουν μια άλλη αναπτυξιακή πνοή στον τόπο μου.
    Από την Πόλη μου λείπουν ακόμα κάποια σημαντικά έργα υποδομής και εμμένω σ΄ αυτό, επειδή η δημιουργία τους θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει την ποιότητας ζωής όλων μας. Κατά τ’ άλλα αυτό που ΔΕΝ μας λείπει είναι η διάθεση για προσφορά.
Οι θέσεις μας για:
Έξυπνες Πόλεις: Το Ρέθυμνο, θα μπορέσει κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μία «έξυπνη» πόλη, όταν θα καταφέρει πρωτίστως να λύσει το οξύ κυκλοφοριακό του πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς εξακολουθεί να δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές κατοίκων και επισκεπτών. Μία ακόμα εξίσου σημαντική παράμετρος είναι και η κατασκευή του λεγόμενου περιφερειακού δρόμου, τον οποίο σύσσωμοι οι θεσμικοί φορείς διεκδικούν κι εγώ από την πλευρά μου είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση.
Περιβάλλον: Θεωρώ ότι είναι ευθύνη όλων μας να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος των φυσικών αγαθών του τόπου μας. Δεν νοείται εν έτη 2023 να μην έχουν κατασκευαστεί -ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Ρεθύμνου- σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις και άλλες πολλές, είμαι πεπεισμένος ότι θα επιφέρουν στην Κρήτη και το Ρέθυμνο μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.
Τουρισμός: Η Κρήτη -που αποτελεί μέρος της «βαριάς βιομηχανίας» της Ελλάδας- συνεισφέρει ετησίως τα μέγιστα στην εθνική μας οικονομία. Όμως, θεωρώ ότι με τον κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό, το νησί μπορεί και πρέπει να αυξήσει την επισκεψιμότητά του, αρκεί τα έργα ανάπτυξης που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν πραγματικότητα. Ενδεικτικά σας αναφέρω το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι που ήδη κατασκευάζεται, αλλά και τον δρόμο που θα διασυνδέει το Ρέθυμνο με το αεροδρόμιο των Χανίων, που αποτελεί έργο υψηλής προτεραιότητας για τον τόπο μου.
Πολιτισμός: Η Κρήτη έχει μια μακραίωνη ιστορία που από τα πανάρχαια χρόνια «φωτίζει» την διαδρομή της. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και σήμερα ο πολιτισμός της μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ερευνητών – ιστορικών παγκοσμίως. Εμείς οι Κρητικοί είμαστε υπερήφανοι για την πολιτιστική μας ταυτότητα, την οποία θεωρώ ότι πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, συμβάλλοντας πρωτίστως στην προστασία, την διατήρηση και την ανάδειξη όλου του πολιτιστικού και πολιτισμικού μας πλούτου. Άλλωστε η πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης είναι συνυφασμένη με τους ανθρώπους και τις παραδόσεις της, οι οποίες ευτυχώς διατηρούνται άσβεστες στο πέρασμα των χρόνων.
Αθλητισμός: Αναμφισβήτητα αποτελεί ανάσα ζωής και δημιουργίας. Για μένα η ιδέα του «ευ αγωνίζεσθαι» είναι όχι μόνο σημαντική αλλά και πανταχού παρούσα. Πιστεύω -πρωτίστως ως γονέας και έπειτα ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος- ότι έχουμε χρέος να οδηγούμε τα παιδιά μας στον κόσμο του αθλητισμού, ώστε να μυηθούν στην ευγενή άμιλλα, τον αλληλοσεβασμό και την καλλιέργεια του πνεύματος αλλά και του σώματος. Μόνο μέσω του αθλητισμού μπορεί να σωθεί η νέα γενιά «σφραγίζοντας» τα επικίνδυνα «μονοπάτια» τα οποία βλέπουμε δυστυχώς ότι ελκύουν -εν αγνοίας τους- τα παιδιά μας. Βέβαια για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει να βάλουμε «πλάτη» και να δημιουργήσουμε σύγχρονες αθλητικές υποδομές -ακόμα και στα μικρά χωριά αν είναι δυνατόν- για να προσφέρουμε ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής στη νέα γενιά.

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Για ακόμη μια φορά ένα «κύμα» αλληλεγγύης και συμπαράστασης απλώνεται από τους δήμους της Αττικής, προς τις πυρόπληκτες περιοχές και τους κατοίκους της. Από...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα πολιτικά συμπεράσματα των ευρωεκλογών αλλά και στα επόμενα βήματα του κυβερνητικού έργου, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ...

ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει (14/6) Ο Βασίλης Σπανάκης. Όπως αναφέρεται στον επίσημο προσωπικό του ιστότοπο: Γεννήθηκα στην Αθήνα και...

ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση έκανε η ΠΟΕ-ΟΤΑΑ στη ΙΖ΄ Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και του νέου Εποπτικού...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr