Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ σφυροκοπά στόχους σε Γάζα και Ράφα – Νεκρά υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την προετοιμασία για «τα επόμενα στάδια» του πολέμου κατά της Χαμάς, ο οποίος αναμένεται να περιλαμβάνει μια μεγάλη χερσαία επίθεση, ενώ χτύπησε στόχους της Χαμάς στη Ράφα. Όπως ανακοίνωσε, σκοτώθηκαν τρομοκράτες, που συμμετείχαν στις σφαγές στα κιμπούτς. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα, στη Συρία και το Λίβανο.

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι μέσα στη νύχτα σκότωσε τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της τρομοκρατικής ομάδας των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης της Γάζας. Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα σκοτώνοντας τον Ραφάτ Αμπού Χιλάλ. Οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης είναι η τρίτη μεγαλύτερη τρομοκρατική φατρία στη Λωρίδα μετά τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Ξεχωριστά, ο ισραηλινός στρατός λέει ότι στόχευσε πολλά μέλη των αποκαλούμενων “Nukhba”, κομάντο της Χαμάς, που ηγήθηκαν της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Ο στρατός λέει ότι περισσότερα από δέκα μέλη του Nukhba σκοτώθηκαν στις επιδρομές.

Επιπλέον, ο IDF λέει ότι κατέστρεψε εκατοντάδες τοποθεσίες της Χαμάς τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, υποδομών πληροφοριών και διαφόρων κέντρων διοίκησης.

Η Τζαμίλα αλ-Σάντι, η 1η γυναίκα στο πολιτικό γραφείο της Χαμάς, χήρα του συνιδρυτή της Χαμάς Αμπντέλ Αζίζ αλ-Ραντίσι, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Οι πηγές δεν δίνουν λεπτομέρειες για τον τόπο της επίθεσης, αναφέροντας μόνο ότι σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Την ίδια ώρα, παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε το σπίτι ενός τρομοκράτη της Χαμάς που σκότωσε Ισραηλινό στρατιώτη στη Δυτική Όχθη τον Ιούλιο. Πλάνα δείχνουν εκσκαφέα να καταστρέφει το σπίτι του Αχμέντ Γιασίν Γκαϊντάν στο χωριό Qibya της Δυτικής Όχθης.

Παράλληλα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε στρατιωτικούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στη συνοριακή περιοχή με τον Λίβανο. Μεταξύ των στόχων ήταν ένα στρατιωτικό παρατηρητήριο από το οποίο εκτοξεύτηκε ένας κατευθυνόμενος αντιαρματικός πύραυλος προς τη βόρεια πόλη Ρος Χανίκρα την Τετάρτη, λέει ο στρατός. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις προσθέτουν ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στα επεισόδια με πυροβολισμούς στο Ισραήλ την περασμένη ημέρα.

Τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ θερμαίνονται εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο σε πόλεις του βόρειου Ισραήλ και η τρομοκρατική ομάδα της Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε πολλές θέσεις του ισραηλινού στρατού κατά μήκος των συνόρων, καθώς οι αψιμαχίες στα σύνορα συνεχίζονταν την Τετάρτη. Σύμφωνα με το IDF, εννέα ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, πυροδοτώντας σειρήνες στο Kiryat Shmona και σε πολλές κοντινές κοινότητες. Το IDF είπε ότι τέσσερις αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome. Τουλάχιστον ένας πύραυλος έπεσε στη βόρεια πόλη, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Λίγο πριν ηχήσουν οι σειρήνες, το IDF είπε ότι ένα από τα άρματα μάχης του βομβάρδισε δύο θέσεις εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων (ATGM) στο νότιο Λίβανο, όπου ο στρατός εντόπισε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσει επίθεση. Μια τρίτη θέση εκτόξευσης ATGM χτυπήθηκε μετά από επίθεση πυραύλων στη βόρεια πόλη Μετούλα. Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε αργότερα την Τετάρτη ότι πραγματοποίησε χτύπημα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον πυρήνα τρομοκρατών που εκτόξευε όλμους από τον Λίβανο στην περιοχή Μάλκια στα σύνορα.

Εξάλλου, ο αντιναύαρχος Daniel Hagari, ανακοίνωσε επίσης ότι ο στρατός έχει μέχρι στιγμής ενημερώσει τις οικογένειες 203 ομήρων ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Λέει ότι ο αριθμός δεν είναι οριστικός, καθώς ο IDF ερευνά συνεχώς νέες πληροφορίες για Ισραηλινούς που αγνοούνται από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός έχει επίσης αποκλείσει ορισμένες περιπτώσεις και ενημέρωσε τις οικογένειες ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα δεν κρατούνται όμηροι. Ο στρατός σαρώνει τη συνοριακή περιοχή της Γάζας για πτώματα αγνοουμένων Ισραηλινών και έτσι πολλές σοροί αναμένεται να αναγνωριστούν.

Το άρθρο ενημερώνεται…

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή εκκίνησης του εφέτος να διαμορφώνεται γύρω στο 1,11 ευρώ/λίτρο τουλάχιστον...

ΕΛΛΑΔΑ

«Πραγματικά είναι μία τραγωδία η απώλεια των δύο συμπολιτών μας. Πάνω στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν κάποιον άλλον, έχασαν τη ζωή τους εκεί δυστυχώς»...

ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ασφάλεια Ηρακλείου ο νεαρός κατ’ επανάληψη έχει προκαλέσει ενδοοικογενειακά επεισόδια με στόχο κατεξοχήν την 41 ετών μητέρα του. Η...

ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία, επίθεση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε βάρος 33χρονης διεμφυλικής γυναίκας και 31χρονου, από οδηγό ταξί, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr