Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ζητούν «πλήρη διαφάνεια» από το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα

Η διπλωματία των ΗΠΑ ζήτησε χθες Πέμπτη από το Ισραήλ «πλήρη διαφάνεια» για τον βομβαρδισμό σχολείου της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση μας είπε πως θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για αυτό το πλήγμα, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων αυτών που σκοτώθηκαν» και «αναμένουμε να είναι πλήρως διαφανής δημοσιοποιώντας τις πληροφορίες αυτές», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μάθιου Μίλερ.

Νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο χθες για τουλάχιστον 37 νεκρούς στον βομβαρδισμό εναντίον σχολείου του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως προχώρησαν στον βομβαρδισμό και τόνισαν πως στόχος ήταν «βάση της Χαμάς», κατ’ αυτές.

Ο κ. Μίλερ είπε πως μέλη της Χαμάς συνηθίζουν να κρύβονται ανάμεσα σε άμαχους αλλά η Ουάσιγκτον αναμένει περισσότερες πληροφορίες.

«Είδαμε τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους 14 παιδιά σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό, και ασφαλώς, όταν βλέπεις —αν είναι ακριβές αυτό— πως σκοτώθηκαν 14 παιδιά, αυτοί δεν είναι τρομοκράτες», εξήγησε.

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

νείπωτη θλίψη προκαλεί ο άδικος χαμός της νεαρής Μιριέλ Φούρερ κατά τη διάρκεια αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Ένα οδυνηρό γεγονός σημάδεψε το...

ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ομογενείς από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ  οι οποίοι εμπλέκονται σε Ρωσόφωνη εγκληματική ομάδα έχουν συλληφθεί στο Ντουμπάϊ αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου στα...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Βρετανοί πολίτες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν αμέσως τον Λίβανο εν μέσω της κλιμακούμενης βίας ανάμεσα στο Ισραήλ και το λιβανικό σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ. Σε...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία μέσα στη χώρα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας να έχουν ληφθεί επί...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr