Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης – Την Τετάρτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

Τις συναντήσεις με υπουργούς που χειρίζονται χαρτοφυλάκια αιχμής αναμένεται να συνεχίσει το προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο να τεθούν προτεραιότητες και με έμφαση την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών.

Σε πρώτο πλάνο η επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας και η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου (ακρίβεια, ΑΣΕΠ, στέγη, διαθέσιμο εισόδημα – με έμφαση τους πιο αδύναμους).

Σήμερα συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ με τον πρωθυπουργό να είναι έτοιμος να ακούσει τους βουλευτές και τους προβληματισμούς τους, καθώς είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά τις ευρωεκλογές και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στόχος είναι να γίνει μια παραγωγική συζήτηση, να ληφθούν τα εσωκομματικά μηνύματα, με τον πρόεδρο της παράταξης να εστιάζει στην αναπτέρωση του κομματικού ηθικού, την αποφυγή φαινομένων εσωστρέφειας αλλά και την εντατικοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης και ΚΟ. Παράλληλα, θα χαραχτούν τα επόμενα βήματα με ορίζοντα τριετίας.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες καθώς θα συμμετέχει στην τακτική Σύνοδο Κορυφής με την ελληνική πλευρά να εκφράζει την αισιοδοξία της ότι θα «κλειδώσουν» τα πρόσωπα για την ευρωπαικά αξιώματα ευθύνης (πρόεδρος Κομισιόν, Ευρωπαικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος ΕΕ για εξωτερική πολιτική και ασφάλεια).

Υπενθυμιζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Ντόναλντ Τουσκ είναι βασικοί διαπραγματευτές για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καθώς εκτός από εμπειρία συνδυάζουν και αυξημένη αποδοχή πέραν των ορίων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

 

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΥΓΕΙΑ

Μια ευρέως χρησιμοποιούμενη χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου μπορεί να προκαλέσει σημαντική απώλεια ακοής στους επιζώντες καρκίνου, σύμφωνα με διεπιστημονική μελέτη με...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα τελευταία 5 χρόνια υπάρχουν όλο και λιγότερα διαθέσιμα ακίνητα κι αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ανεβαίνουν όλο και πιο πολύ οι τιμές...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες προθεσμίες για την αντικατάσταση παλαιών ταμειακών μηχανών και διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές, ορίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς χθες...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών»: Με αυτή τη λακωνική διαρροή το κυβερνητικό επιτελείο σχολίασε τις τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr