Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Πρότεινε κατάργηση όλης της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγές οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί σε κανένα όργανο του κόμματος και οι οποίες εκτείνονται από την κατάργηση των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, μέχρι και της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας, ακόμα και του ίδιου του Συνεδρίου, αντικαθιστώντας τα με κάποια αόριστα νέα, τα οποία δεν θα έχουν επί της ουσίας λόγο και τα μέλη τους θα διορίζονται -ως επί το πλείστον-, ζητάει από τα μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πιο συγκεκριμένα: Ζητάει να δημιουργηθούν Δημοτικές Επιτροπές Μελών, καταργώντας τις Οργανώσεις Μελών, οι οποίες θα είναι κατά κύριο λόγο Ψηφιακές Συνελεύσεις Μελών, επιφορτισμένες με: τη Διαβούλευση Θέσεων & Προγράμματος, τα Εσωτερικά Δημοψηφίσματα και τις Προκριματικές Εκλογές. Χωρίς, δηλαδή, δικαίωμα συζήτησης και λόγου. Ζητάει, επίσης την κατάργηση των Νομαρχιακών Επιτροπών, ενεργοποιώντας τις Περιφερειακές Επιτροπές Μελών.

Αντικαθιστά την Κεντρική Επιτροπή με το Εθνικό Συμβούλιο Μελών (ΕΣ.ΥΜ.), το οποίο θα αποτελείται από 201 μέλη (στα οποία θα μετέχουν ex officio 20 Συντονιστές & 20 Αναπληρωτές Συντονιστές των Περιφερειακών Επιτροπών Μελών).

Το όργανο αυτό:

Θα συνεδριάζει 2 φορές το χρόνο (Ιανουάριο και Ιούλιο) όπου και θα καταρτίζει και επισκοπεί το ετήσιο πλάνο δράσης του κόμματος.

Ειδικότερα: Ιανουάριος : Ετήσιο Πλάνο Δράσης (Action Plan).

Ιούλιος: Εκτίμηση του βαθμού υλοποίησης του πλάνου δράσης και ανάλογα με την πολιτική συγκυρία, θα λαμβάνει σχετικές αποφάσεις.

Θα εκλέγει τον/την Γραμματέα, τον/την Συντονιστή/τρια Οργανωτικού και την Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος.

Θα εκλέγει το Πολιτικό Συμβούλιο Μελών.

Θα εκλέγει τους Συντονιστές & Αναπληρωτές Συντονιστές των Τμημάτων.

Στη θέση της Πολιτικής Γραμματείας, προτείνω το Πολιτικό Συμβούλιο Μελών, το οποίο θα αποτελείται από 21 Μέλη: τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τον Συντονιστή Οργανωτικού του κόμματος, τον Επικεφαλής της Κ.Ο (σε περίπτωση που ο Πρόεδρος δεν είναι βουλευτής), τον Γραμματέα και τον Διευθυντή της Κ.Ο.

Θα συμπληρώνεται με την εκ περιτροπής ετήσια συμμετοχή κατά 50% των βουλευτών της ΚΟ και κατά 50% των συντονιστών των Τμημάτων.

Τέλος, προτείνει την Εθνική Συνέλευση Μελών (Τακτικό Συνέδριο), που θα συγκαλείται κάθε 3 χρόνια και στην οποία θα μετέχουν ως σύνεδροι σε ποσοστό 10% και μέλη του κόμματος κατόπιν κλήρωσης.
Δείτε βίντεο με ολόκληρη την ομιλία Κασσελάκη:

«Δεν περίμενα, για να τα λέμε όλα, ότι θα δεχτώ κριτική γιατί μετά την μεγάλη αναταραχή του Φεβρουαρίου, η οποία ομόφωνα κατέληξε σε πολιτική απόφαση μέσα από το συνέδριό μας και ενόσω ήμουν στρατιώτης, υπηρετώντας την πατρίδα μου, να εγκαλούμαι ότι δεν συνεδρίασα τα όργανα … Και τι έγινε άραγε όταν τον Απρίλιο ήμουν ξανά στην πρώτη γραμμή ως πολίτης;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «γιατί μπορεί να έχω κάνει λάθη, αλλά υποκριτής δεν είμαι. Και το ίδιο απαιτώ κι από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους μου» τόνισε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε, λέγοντας πως «στη δική μου «βάρδια» στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν την έκλεψα με πραξικόπημα, αλλά μου την έδωσε ο λαός στην κάλπη, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ».

 

«Ακούω τους πάντες, καρτερικά, όσο σκληροί και είναι»

Σε υψηλούς τόνους, «ακούστε προσεκτικά! Δεν έχω κανέναν μυστικό κύκλο. Δεν έχω περιφρονήσει κανένα όργανο. Δεν θέλω δίπλα μου κόλακες. Και δεν έχω δώσει σε κανέναν και καμία το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματός μου» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα και η τοξικότητα δεν με εκπροσωπεί, δεν την θέλω» είπε, συμπληρώνοντας πως «δεν τιμώρησα κανέναν τάχα για την έκφραση των πολιτικών του απόψεων. Ακούω τους πάντες, καρτερικά, όσο σκληροί και να είναι μαζί μου» «φωτογραφίζοντας» με ένα λογοπαίγνιο την κριτική του Θανάση Καρτερού, ενώ «δεν δεν αναγνωρίζω σε κανέναν το δικαίωμα να κάνει bullying σε οποιονδήποτε στο όνομά μου. Αλλά ζητώ από όλους συντροφικότητα και συλλογικότητα, όπως επιβάλει το κοινό μας συμφέρον», σημείωσε.

«Ζητώ επίσης να κοιτάζουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Σε αυτό είμαι κάθετος: δεν θα επιτρέψω σε κανέναν – όποιος κι αν είναι – να βλάψει το κόμμα μας. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν οποιαδήποτε προσπάθεια ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ», απαντώντας στα στελέχη του κόμματος που προτάσσουν τη δυναμική συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις διεργασίες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

«Η Αριστερά είναι τρόπος ζωής και όχι τρόπος για να ζεις, να βιοπορίζεσαι δηλαδή. Και όσο εγώ είμαι πρόεδρος αυτό θα τηρηθεί απαρέγκλιτα» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «θέσπιση ασυμβίβαστων, ώστε να τελειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ της εποχής των θολών διαχωριστικών γραμμών και των ισορροπιών. Χωρίς φράξιες και επετηρίδες» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, σχολιάζοντας εμμέσως την εποχή Τσίπρα.

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Νέα Δημοκρατία κάνει φιέστα για τα 50 χρόνια της ιστορίας της, αλλά η πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων σήμερα δεν έχει κανένα λόγο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είναι ένα πρόγραμμα σοβαρό, μετρημένο το οποίο από τη μια πετυχαίνει να έχουμε μικρά ελλείμματα, λογικά πρωτογενή πλεονάσματα και από την άλλη σημαντικότατη μείωση...

ΕΛΛΑΔΑ

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε από χθες το απόγευμα μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα το βόρειο Τμήμα της Θεσπρωτίας, κυρίως το Δήμο Φιλιατών....

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα έργα, καθώς και στις πολυεπίπεδες και στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών, που επηρεάζουν θετικά την αυτοκίνηση, αναφέρθηκε,...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr