Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Πρόβλημα υδροδότησης σε περιοχές λόγω έλλειψης νερού – Σ. Πουλημένος: Σύντομα θα λάβουμε περιοριστικά μέτρα

Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται ουσιαστικά οι περιοχές του Κάτω Γαρούνα και του Άη Γόρδη, αφού οι πηγές των γεωτρήσεων, από τις οποίες υδροδοτούνται επί δεκαετίες οι περιοχές αυτές, έχουν στερέψει. Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ καθώς και ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος σε δηλώσεις του.

Σύμφωνα με τον κο Πουλημένο “έχουμε πρόβλημα στην ύπαιθρο όπου οι γεωτρήσεις στερεύουν διαδοχικά η μία μετά την άλλη. Το πιο σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα Κάτω Γαρούνα, στην οποία υπήρχαν 3 γεωτρήσεις, από τις οποίες οι δύο έχουν στερέψει απολύτως και οι οποίες υδροδοτούσαν τον τουριστικό οικισμό του Άη Γόρδη. Η τρίτη παράγει τη μισή ποσότητα νερού από ότι αρχικά έδινε, βαίνει δηλαδή και η τρίτη προς στέρεψη. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται εκεί είναι συνθήκες έκτακτης ανάγκης, σήμερα έχει μεταβεί κλιμάκιο της ΔΙΑΔΕΥΑΚ για να δει από κοντά το πρόβλημα“.

Η ΔΙΑΔΕΥΑΚ, στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι “έχει ξεκινήσει την ανόρυξη νέας βαθύτερης γεώτρησης, προσδοκώντας να βρεθεί ικανή ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών. Έτσι μέχρι την ολοκλήρωση της γεώτρησης, καλούνται όλοι όσοι υφίστανται τις συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης να δείξουν κατανόηση και ν’ αξιοποιήσουν κάθε άλλη εναλλακτική δυνατότητα που ενδεχομένως έχουν”.

“Σε ό,τι αφορά τις περιοχές, όπου υπάρχει ακόμη περιορισμένη παροχή νερού, ζητείται να αποφεύγεται κάθε σπατάλη και να γίνεται η χρήση του με λογική συνθηκών έκτακτης ανάγκης”.

Συμπληρώνοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι το πρόβλημα δεν παρουσιάζεται μόνο εκεί, αντίστοιχα φαινόμενα υπάρχουν και στο Γαστούρι όπου από τις τρεις γεωτρήσεις ουσιαστικά λειτουργεί μόνο η τελευταία που άνοιξε η ΔΙΑΔΕΥΑΚ τον προηγούμενο μήνα, από τις υπόλοιπες δύο , η μία δίνει ελάχιστη ποσότητα και η άλλη έχει στερέψει πλήρως . Χθες το απόγευμα διαπιστώθηκε ότι στερεύει και η μεγάλη κοινότητα των Κοινοπιαστών. Χθες το απόγευμα παρατηρήθηκε ότι υπάρχουν και σε άλλες περιοχές αντίστοιχες ενδείξεις, που σημαίνει ότι η στάθμη της υπόγειας υδροφορίας πέφτει πολύ χαμηλά και περιμένουμε ότι τον Άυγουστο και μέχρι τις πρώτες βροχές θα πυκνώσουν αυτά τα φαινόμενα. Το ζήτημα έχει να κάνει με την περσινή ανομβρία, η στάθμη έμεινε χαμηλά και έτσι για πρώτη φορά από κάτι τέτοιο. Ταυτόχρονα οφείλουμε να ξέρουμε ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κατανάλωση, έχουν αυξηθεί και οι πισίνες, οι χώροι που ποτίζονται και αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις συνθήκες της θερμοκρασίας και γενικότερα έχουν αυξηθεί οι δραστηριότητες που οδηγούν στον πολλαπλασιασμό της κατανάλωσης του νερού”.

Αυτό που τόνισε είναι ότι “φαίνεται πως σύντομα θα αναγκαστούμε να λάβουμε περιοριστικά μέτρα για να μη φτάσουμε σε πολύ ακραίες καταστάσεις”.

Σε ότι αφορά την πόλη της Κέρκυρας ο Δήμαρχος είπε ότι “συνεχίζεται η διακοπή του νερού στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά μόνο δύο ώρες, 2-4 τα ξημερώματα και γίνεται ελάχιστα αισθητή αυτή η διακοπή από ένα μικρό μέρος του πληθυσμού που είναι ενεργός εκείνη την ώρα. Κατά τα λοιπά η υδροδότηση στην πόλη είναι φυσιολογική όλο το υπόλοιπο 24ωρο και φτάνει το νερό και στα υψηλότερα σημεία, εκεί που παλαιότερα είχαμε σοβαρό πρόβλημα”.

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από διερεύνηση εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων και από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 54χρονου,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν ξεχνάμε – Τιμάμε – Αγωνιζόμαστε», υπογράμμισε ο  Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης στην ημερίδα με...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο δημαρχείο των Θυμιανών στη Χίο πραγματοποιήθηκε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στο νησί. Ο γάμος τελέστηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου από τον...

ΕΛΛΑΔΑ

Οι ειδικοί αξιολογούν τα δεδομένα και εξετάζουν σειρά παρεμβάσεων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από έντονα φυσικά φαινόμενα στο φαράγγι της Σαμαριάς, το οποίο...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr