Connect with us

Hi, what are you looking for?

LAST UPDATE

Σ. Καφούνης στο UpdateTimes: «Άδικο να πέφτουν αχρείαστα μέτρα πάνω στο λιανεμπόριο»

Πτώση έως και 10% στην αγορά κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των νέων μέτρων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη ο οποίος μίλησε στο updatetimes.gr.

Ο κ. Καφούνης χαρτογράφησε την εικόνα που επικρατεί αυτές τις τρεις πρώτες ημέρες τονίζοντας πως: «Το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής των μέτρων έδειξε αδιαμφισβήτητα πτώση. Ακόμα και ο Υπουργός Ανάπτυξης έδωσε πτώση 10%. Η Δεύτερα συνέχισε να είναι δυστυχώς μια υποτονική μέρα γιατί αντιστράφηκε ένα καλό κλίμα το οποίο είχαμε μέχρι την ανακοίνωση των μέτρων».

Μάλιστα εξέφρασε τις ανησυχίες τις δικές του αλλά και της αγοράς για το επόμενο διάστημα και ειδικά για τους μήνες Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου: «Φοβάμαι ότι αυτό θα διατηρηθεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουμε μια κρίσιμη περίοδο μπροστά μας, αυτή του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου που οι τζίροι της λιανικής είναι ιδιαίτερα υψηλοί».

«Προτείναμε την περασμένη εβδομάδα την μεταφορά της ευθύνης από τα καταστήματα στους καταναλωτές ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία τους και παράλληλα την εξομοίωση των κανόνων λειτουργίας μεταξύ των σούπερ μάρκετ και των λοιπών εμπορικών επιχειρήσεων για να αποφύγουμε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Αναμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος για την πορεία της εξέλιξης της αγοράς τις επόμενες ημέρες» ανέφερε σχετικά με τις επαφές που είχε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με τη κυβέρνηση το περασμένο διάστημα.

Τέλος για το αν τον ανησυχεί σχετικά με την πορεία της πανδημίας να παρθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα: «Εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε την κοινωνία και να ανταποκριθούμε σε κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο που θα μας προταθεί γιατί ύψιστο αγαθό είναι η δημόσια υγεία. Από κει και πέρα πρέπει να βρούμε πως θα ισορροπήσουμε μεταξύ της μη διάδοσης του κορωνοϊού και της λειτουργίας της αγοράς».

Το λιανεμπόριο έχει δείξει ότι τηρεί τα πάντα και είναι άδικο να πέφτουν μέτρα πάνω του που δεν χρειάζεται να μπουν γιατί δεν διακινδυνεύεται η δημόσια υγεία αλλά και γιατί θα αντιστραφεί το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε στην αγορά μέχρι τώρα» κατέληξε ο κ. Καφούνης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΝΟΥΣΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις την Δευτέρα 8 Ιουλίου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 ενώ, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα καταστήματα μπορούν...

ΕΛΛΑΔΑ

Για το ποια είναι η εικόνα που έχουμε από τα εμπορικά καταστήματα μιας και βρισκόμαστε σε εορταστικούς ρυθμούς αυτές τις ημέρες ενόψει των εορτών...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι στολισμένοι δρόμοι και το κλίμα είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος να προσελκύσεις τον κόσμο, ο κόσμος έχει όρεξη, και πράγματι βγήκε έξω για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αφορμή την ανακοίνωση του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Η σημαντικότερη περίοδος για το εμπόριο...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr