Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Το χειρότερο σενάριο για το Ισραήλ είναι να εξαπολύσει διπλή επίθεση από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ταυτόχρονα, σύμφωνα με το «Yedioth Ahronoth»

Το ισραηλινό «Yedioth Ahronoth» ανέφερε ότι «το χειρότερο σενάριο για το Ισραήλ είναι να εξαπολύσει διπλή επίθεση από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ταυτόχρονα».

Αποκάλυψε επίσης ότι «οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας εκτιμούν ότι η Χεζμπολάχ θα είναι η πρώτη που θα επιτεθεί».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Χεζμπολάχ ενδέχεται να εξαπολύσει συμβολικά πλήγματα εναντίον στόχων που βρίσκονται νότια της Χάιφα και ότι η επίθεση της Χεζμπολάχ αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη από το τέλος του πολέμου το 2006.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις ασφαλείας δείχνουν ότι η Χεζμπολάχ βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια σχεδιασμού της επίθεσης και ότι θα στοχεύσει στρατιωτικούς στόχους. Το ραδιόφωνο επικαλέστηκε αξιωματούχους ασφαλείας να λένε: «Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να εκδώσουμε έγκαιρη προειδοποίηση για οποιαδήποτε επίθεση από τη Χεζμπολάχ ή το Ιράν».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για την αναμενόμενη επίθεση από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ως απάντηση στη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ στον Λίβανο και του Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη, αλλά δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η απάντηση, σύμφωνα με το Russia Today.

Η ισραλίνη ιστοσελίδα “Ynet” επικαλέστηκε έναν ανώτερο ισραηλινό αξιωματούχο που είπε: “Είμαστε έτοιμοι. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα αποτρεπτικά μέτρα εν αναμονή οποιασδήποτε επίθεσης”.

Πηγή: almarkazia

 

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο. Σήμερα χτυπήθηκε εκ νέου προάστιο της Βηρυτού, η περιοχή της Τύρου και η κοιλάδα...

ΕΛΛΑΔΑ

Βλάβη στην τροφοδοσία των ηλεκτρομηχανών του υπέστη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Έλυρος» της ΑΝΕΚ ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια μεταξύ Αίγινας και Γλυφάδας. Σύμφωνα...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας δήλωσε απόψε ότι κάποιος πρέπει να σταματήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επειδή οδηγεί την περιοχή της Μέσης...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι ο διοικητής της μονάδας εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, Μοχάμεντ Αλί Ισμαήλ, και ο αναπληρωτής...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr