Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Καταρρέει το Σύστημα Υγείας της Βρετανίας: 10ετές σχέδιο Στάμερ για τη στήριξη του

Στη Βρετανία το άλλοτε πρότυπο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το λεγόμενο NHS, καταρρέει, υπάρχουν μάλιστα στοιχεία που σοκάρουν: καθώς περισσότερα από 7 εκατομμύρια ασθενών είναι εγγεγραμμένοι σε λίστες αναμονής πολλών μηνών ακόμη και για μια απλή εξέταση, ενώ υπολογίζεται πως 14.000 θάνατοι οφείλονται στις δυσλειτουργίες του Συστήματος Υγείας.

«Σε κρίσιμο σταυροδρόμι» βρίσκεται το NHS υπογράμμισε ο Σερ Κιρ Στάρμερ ο οποίος παρουσίασε το σχέδιό του, ένα δεκαετές πλάνο μεταρρυθμίσεων για την αναμόρφωση του NHS , με κύριο στόχο την ψηφιοποίηση του συστήματος και την έμφαση στην πρόληψη αντί στη θεραπεία.

Στην καταδικαστική έκθεση του χειρούργου και πρώην υπουργού λόρδου Ντάρτζι αναφέρεται ότι: Οι λίστες αναμονής έχουν φτάσει τα 7,6 εκατομμύρια, με χιλιάδες ανθρώπους να περιμένουν για βασικές θεραπείες, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Στα επείγοντα (A&E), οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις συνδέονται με περίπου 14.000 επιπλέον θανάτους τον χρόνο, σύμφωνα με το Βασιλικό Κολλέγιο Επείγουσας Ιατρικής.

Επιπλέον 345.000 άτομα περιμένουν πάνω από έναν χρόνο για υποστήριξη ψυχικής υγείας ενώ 2,8 εκατομμύρια άτομα είναι οικονομικά ανενεργά.

Τέλος, η έκθεση επισημαίνει την έλλειψη επενδύσεων σε κτιριακές υποδομές και τεχνολογία, με αποτέλεσμα την κακή κατάσταση των νοσοκομείων, τη χρήση παλιών κτιρίων και την υστέρηση σε εξοπλισμό, όπως τα διαγνωστικά μηχανήματα.

 

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσαν 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τα κόκκινα δάνεια,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καλωσορίζουμε αυτή την αλλαγή θέσης γιατί εμείς σαν χώρα το λέγαμε αυτό πολλά χρόνια τώρα» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνος Λογοθέτης, αναφερόμενος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι συντάξεις Ιανουαρίου, οι οποίες θα καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα, σε περίπου 2 εκατομμύρια δικαιούχους θα είναι αυξημένες κατά 2,2% με 2,5%, όπως είχε...

ΕΛΛΑΔΑ

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 ολοκληρώθηκε η Τετραμερής Αεροναυτική Άσκηση με την επωνυμία «EUNOMIA 5-24», που πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Συντονισμένης...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr