Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Μεσανατολικό: Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες στις τάξεις της Χεζμπολάχ

Πηγές ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο τραυματίστηκαν σοβαρά μετά την έκρηξη των συσκευών ραδιοεπικοινωνίας που μετέφεραν στη νότια Βηρυτό.

«Στις 16:00 ακούστηκε μια μεγάλη έκρηξη στη συνοικία Ντάπια στη Βηρυτό. Η συνοικία αυτή ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ, είναι σιιτική. Το περίεργο είναι ότι παράλληλα σε πολλές περιοχές του Λιβάνου και στη Βηρυτό και στο νότο και στην κοιλάδα Μπεκά εξερράγησαν beeper.

Δηλαδή κάτι σαν γουόκι τόκι που έχουν τα στελέχη της Χεζμπολάχ για να συνεννοούνται μεταξύ τους» ανέφερε ο Γαβριήλ Χαρίτος, ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, στην εκπομπή «Update» του ΕΡΤNews και τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

«Εδώ στο Ισραήλ δεν υπάρχει ούτε σχολιασμός, ούτε καμία αντίδραση. Αναμεταδίδονται όλες οι πληροφορίες από τα αραβικά μέσα.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Reuters έκανε λόγο για κυβερνοεπίθεση από τους Ισραηλινούς που είχε ως στόχο τα beeper των στελεχών της οργάνωσης και η οργάνωση έχει βγάλει και ανακοίνωση προς τα στελέχη της να απομακρυνθούν από τα beeper που ίσως έχουν κοντά τους», σημειώνει ο κ. Χαρίτος.

Ανταποκριτής του Sky News Arabia είπε: «Τραυματισμοί μεταξύ μελών της Χεζμπολάχ στο νότιο προάστιο της Βηρυτού μετά από παραβίαση της ασφάλειας που επηρέασε τις συσκευές επικοινωνίας».

Η παραβίαση των επικοινωνιών θεωρείται μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να επιτύχει τους στόχους του, καθώς η δολοφονία του Φουάντ Σουκρ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Μέσα ενημέρωσης και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στα σημεία των ατυχημάτων.

Πηγή: ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε από τα εννέα άτομα που απολογούνται σήμερα ως εμπλεκόμενα στο κύκλωμα απάτης σε βάρος του  ΕΟΠΥΥ, έχουν μέχρι στιγμής περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα προειδοποιήσει σήμερα Ευρωπαίους και Αμερικανούς κατά μιας τάσης “απομονωτισμού”, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του λίγες ημέρες προτού...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη οδηγός ταξί ο οποίος εξέδιδε φορολογικές αποδείξεις χρησιμοποιώντας εικονικό αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.), αφού είχε επέμβει στο λογισμικό του ταξιμέτρου του. Με αυτόν...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της ΗΠΑ ανακοίνωσε μείωση επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης. Πως μπορεί αυτό το γεγονός να επηρεάσει και την Ευρώπη;. Ο δημοσιογράφος...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr