Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Λουκέτο επ΄ αόριστον στο κλειστό κολυμβητήριο – “Προέχει η ασφάλεια” λέει η Δήμαρχος

Λουκέτο επ’ αόριστον μπαίνει στο Κλειστό Κολυμβητήριο Σερρών.

Αυτό ουσιαστικά ανακοίνωσε σήμερα η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα σε συνέντευξη τύπου, στην οποία εξήγησε τους λόγους, υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να είναι χρήσιμη κι όχι ευχάριστη στην τοπική κοινωνία με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών του κολυμβητηρίου.

«Ως Δημοτική αρχή θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι» τόνισε η κ. Μητλιάγκα  χαρακτηρίζοντας πάρα πολύ επικίνδυνη την κτηριακή κατάσταση στο κολυμβητήριο που έχει ως αποτέλεσμα  να μην μπορεί να ανοίξει και να λειτουργήσει, καθώς -όπως υποστήριξε-πρέπει να γίνουν πολύ σοβαρές παρεμβάσεις, όχι επιδιορθώσεις, αλλά εργασίες στήριξης στις κολώνες, προκειμένου να υπάρξει στατική επάρκεια. «Δεν θα πρέπει να γίνουν ξανά επιφανειακές και «αρπακολατσίδικες» αποκαταστάσεις των φθορών», τόνισε η Βαρβάρα Μητλιάγκα, ρίχνοντας ευθύνη σε αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν το κολυμβητήριο.

Η Δήμαρχος Σερρών επεσήμανε πως η κατάσταση στην αθλητική δομή είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι περίμενε η Δημοτική Αρχή. «Το πρόβλημα που αντίκρισαν τα συνεργεία του εργολάβου στη βάση του κολυμβητηρίου και στα δοκάρια είναι μεγάλο και σοβαρό» ανέφερε η κ. Μητλιάγκα υπογραμμίζοντας: «Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών ζητήθηκε ενημέρωση. Όπως μας αναφέρθηκε ο οπλισμός έχει οξειδωθεί σε αρκετά σημεία. Οι κολόνες είναι κούφιες, υπάρχουν πετραδάκια αντί για τσιμέντο. Δεν υπάρχει αρκετό τσιμέντο, ώστε να στηρίξει σωστά τις κολόνες του κολυμβητηρίου, ενώ υπάρχουν συνδετήρες στις κολόνες, οι οποίοι έχουν καταστραφεί».

Η διαπίστωση του προβλήματος διαπιστώθηκε από τα συνεργεία της αναδόχου εταιρίας που ανέλαβε να κάνει τα έργα στο Κολυμβητήριο μετά την πτώση κομματιών από το Σκυρόδεμα της οροφής στα τέλη Μαρτίου του 2024 την ώρα της προπόνησης του τμήματος καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΜΓΣ Πανσερραϊκού.

«Το αποτέλεσμα είναι οφθαλμοφανές και αναμφίβολο πλέον σε όλους. Πρόκειται, για ένα κτίριο, το οποίο έχει πολλαπλά και μεγαλύτερα προβλήματα απ’ ότι πιστεύαμε γι’ αυτό και δηλώναμε ότι το άνοιγμα θα γίνει εκτός απροόπτου στα τέλη Σεπτεμβρίου» είπε η Δήμαρχος Σερρών που κάλεσε αθλητές, γονείς και όσους χρησιμοποιούσαν το κολυμβητήριο να δούνε, αν το επιθυμούν, από κοντά την κατάσταση την οποία αντίκρισαν οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τις εργασίες και αναγκάστικαν να τις σταματήσουν όταν διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από αυτό που περίμεναν.

«Για εμάς εκείνο που προέχει είναι η ασφάλεια. Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, που αναλάβαμε καθήκοντα και συνεχίζουμε να το λέμε. Μπορεί το αποτέλεσμα να είναι δυσάρεστο και μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις, όμως το βασικό για όλους μας είναι να μην σημειωθεί κάποιο ατύχημα», υπογραμμίζει η Δήμαρχος Σερρών.

Μάλιστα η κ. Μητλιάγκα είπε ότι διαπιστώθηκε ακόμα ένα πρόβλημα με την πισίνα να παρουσιάζει απώλειες νερού, κάτι, που όπως υπογράμμισε, φαίνεται ότι γνώριζαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές . «Όταν σταμάτησε να γεμίζει και να ανανεώνεται το νερό της πισίνας διαπιστώθηκε ότι το κολυμβητήριο χάνει 60 κυβικά νερού την ημέρα. Ουσιαστικά, χάνεται ένας μεγάλος όγκος νερού και μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί 100% κάποια φανερή διαρροή. Έχουν γίνει κάποιες εκτιμήσεις, έγιναν και κάποιες δοκιμές μέσα στο καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε η αιτία της διαρροής» είπε η Δήμαρχος Σερρών.

Η κ. Μητλιάγκα δήλωσε αισιόδοξη ότι θα βρεθούν «ευήκοα ώτα», προκειμένου να δοθεί χρηματοδότηση για την αθλητική εγκατάσταση. «Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε χρήματα. Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν όλοι. Δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτόν τον τόπο. Αυτόν τον τόπο τον αγαπά πολύς κόσμος. Δεν πιστεύω να μας αφήσουν να “παλεύουμε” μόνοι μας;» είπε η Δήμαρχος Σερρών.

Όσο για την αγωνία και ανησυχία των κολυμβητών, αθλητριών, αθλητών και πολιτών που προπονούνται στην πισίνα του κολυμβητηρίου η κ. Μητλιάγκα τόνισε ότι το σέβεται και το κατανοεί λέγοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το πως θα στηριχθεί οικονομικά ο κόσμος του υγρού στίβου το χρονικό διάστημα που το κολυμβητήριο θα είναι κλειστό λέγοντας ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με τον  Δήμαρχο Καβάλας Θεόδωρο Μουριάδη, προκειμένου να παραχωρηθούν ώρες και μέρες στο κολυμβητήριο εκεί ενώ τόνισε ότι θα ενισχυθούν οικονομικά τα σωματεία και ο Δήμος Σερρών θα μεριμνήσει για τη μεταφορά των αθλητών στα κολυμβητήρια των γειτονικών Νομών.

Η Βαρβάρα Μητλιάγκα επέρριψε ευθύνες στη πρώην Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη, λέγοντας ότι «στο βωμό του να είναι ευχάριστη και όχι απαραίτητα χρήσιμη, η τέως δημοτική αρχή «κατάφερε» κι έχασε τα 2.480.000 ευρώ που είχε εξασφαλίσει η πρώην Δημοτική Αρχή του Πέτρου Αγγελίδη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου».

Τέλος, η κ. Μητλιάγκα τόνισε ότι βασική προτεραιότητα παραμένει η κατασκευή του προπονητικού κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο της Ομόνοιας και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση στον κόσμο της κολύμβησης. Από την πρώτη στιγμή έχουμε κάνει όλα τα ενδεδειγμένα και σωστά βήματα για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση με το κολυμβητήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων».

Ο πρώην Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας στην κ. Μητλιάγκα χαρακτήρισε ως ανακρίβειες αυτά που είπε η Δήμαρχος, τόνισε ότι η δική του δημοτική αρχή έκανε έργα 600 χιλιάδων ευρών στο Κολυμβητήριο, ένα πρωτοφανές ποσό όπως τόνισε. «Κάναμε στεγανοποίηση πισίνας, αλλάξαμε τη γεώτρηση, κάναμε τουαλέτες ΑΜΕΑ, βγάλαμε τα σάπια πλακάκια κ.α.» είπε ο κ. Χρυσάφης.

«Αν έχετε κάποια σοβαρή καταγγελία ότι εμείς κρύβαμε το πρόβλημα να μας την πείτε. Εμείς κάναμε σημαντική δουλειά στο κολυμβητήριο» είπε ο κ.  Χρυσάφης που μίλησε για «ψέματα» της νυν Δημάρχου όσον αφορά τα όσα είπε για την απώλεια των χρημάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση αναφέροντας όλες τις ενέργειες που έκαναν για να υλοποιηθεί αυτό.  Μάλιστα παρουσίασε έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που έλεγε ότι πρέπει να γίνει πρώτα η μελέτη στατικής επάρκειας και μετά της ενεργειακής αναβάθμισης. «Το κολυμβητήριο δεν το κλείνει ή το ανοίγει ο Δήμαρχος αλλά μια ανεξάρτητη επιτροπή» είπε ο κ. Χρυσάφης.

«Έχετε συνηθίσει να ρίχνεται τις ευθύνες αλλού. Η πραγματικότητα είναι μία. Ήταν γνωστό ότι το κολυμβητήριο είχε μεγάλα προβλήματα αλλά εσείς επιλέξατε να το λειτουργείτε. Ο κόσμος μας επιλέγει για να παίρνουμε την ευθύνη» απάντησε η Δήμαρχος Σερρών.

Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Παύλος Πουλιάκας είπε: «Η ανεξάρτητη αρχή ζητάει έγγραφα από τις υπηρεσίες για να προχωρήσει στο άνοιγμα ή το κλείσιμο». «Για πρώτη φορά έγιναν ενέργειες και διερευνήθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα» είπε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Παναγιώτης Κεϊσογλου ενώ ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Αθανάσιος Γάτσιος είπε: «Όπως μας είπε η τεχνική υπηρεσία το επόμενο βήμα είναι μηχανήματα να σκανάρουν το κτίριο του κολυμβητηρίου, να δούμε το μέγεθος του προβλήματος, να μας δώσουν μια γνωμάτευση και μετά θα γίνει μελέτη στατικής επάρκειας για να δούμε πως και με πόσα χρήματα θα το αντιμετωπίσουμε».

Πηγή: ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 31χρονο δραπέτη των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε κλέψει επτά αυτοκίνητα από το κέντρο της Αθήνας....

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ο αναγνώστης της απάντησης θα καταλάβει ότι η απάντησή μου ήταν εμπεριστατωμένη και δεν υπεκφεύγει. Η απάντηση της κάθε ερώτησης ήταν ακριβώς τα θέματα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αφορμή την επέτειο των 69 ετών από το Πογκρόμ κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης (6-7 Σεπτεμβρίου1955), η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟιΟμΚω) σε συνεργασία...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τα «στρατόπεδα» να απλώνουν την στρατηγική τους τόσο σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, όσο...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr