Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκρηκτικό κλίμα συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Συνεχείς κόντρες και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των στελεχών

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων και εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος ο οδικός χάρτης ενόψει του Συνεδρίου και της επακόλουθης διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου. Απών από τη διαδικασία, ο έκπτωτος πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης αναμένει την ετυμηγορία του σώματος και μαζί όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Χαμόγελα βλέπουμε, αλλά οπωσδήποτε το κλίμα είναι βαρύ, τόνισε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Γιώργος Παντελάκης. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα οριστικοποιήσει τον οδικό χάρτη της εσωκομματικής κάλπης για την προεδρία.

Αυτό είναι και το πρώτο κρας τεστ μετά την έκπτωση Κασσελάκη από το προεδρικό αξίωμα, σε μια συνεδρίαση όπου θα διαφανεί και αν διατηρείται ή μπορεί να διατηρηθεί αρραγές το ευρύ μέτωπο που είχε σχηματιστεί πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες από την πλειοψηφία κατά του Στέφανου Κασελάκης στην πρόσφατη πρόταση μομφής.

Στην κλειστή συνεδρίαση θα οριστικοποιηθούν και οι λεπτομέρειες για το συνέδριο, για την εκλογή των νέων συνέδρων και φυσικά για την επερχόμενη προεδρική κάλπη.

Βασικό κριτήριο η συγκέντρωση 30 υπογραφών από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτές. Εντούτοις, παρότι στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία οι 100 έκλεισαν το ζήτημα αυστηροποίησης των κριτηρίων και προσθήκης άλλων κριτηρίων, όπως το ζήτημα του πόθεν έσχες, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα επανέλθει το θέμα εδώ στη συνεδρίαση από κάποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και ότι δεν θα μπει εκ νέου σε αυτή την πορεία, σε αυτή τη διαδρομή προς την εσωκομματική κάλπη.

Από το πρωί της Δευτέρας και μετά ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοινώνει υποψηφιότητα ανά πάσα στιγμή. Φέρεται να αναμένει πρώτα τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Στάση αναμονής τηρεί έως τώρα και ο έτερος πιθανότερος διεκδικητής της ηγεσίας, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος πάντως φέρεται έτοιμος να καταθέσει υποψηφιότητα.

Αντιθέτως, δεν θα είναι υποψήφιος ο Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος επιλέγει να ασχοληθεί με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του, δηλαδή ως ευρωβουλευτής, οι οποίες φαίνονται να είναι αυξημένες μετά την εκλογή και συμμετοχή του σε επιτροπές και φόρουμ σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Ετοιμος να μπει στην εσωκομματική κούρσα είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος θα καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή τις προτάσεις του, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο σε επίσπευση των διαδικασιών για την για το Συνέδριο, αλλά και για την εκλογή Προέδρου, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση και στη διοργάνωση Καταστατικού συνεδρίου.

Εφόσον πάντως εγκριθεί η εισήγηση της Γραμματείας, η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων αναμένεται να λήξει 1 μήνα πριν από τον πρώτο γύρο της εσωκομματικής κάλπης, ο οποίος πραγματοποιείται στις 24 Νοεμβρίου. Κατά συνέπεια, πρέπει να υπολογίζουμε ότι αν υπερψηφιστεί η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή, περίπου στις 24 Οκτωβρίου θα ολοκληρώνεται η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

Το κλίμα ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκρηκτικό με συνεχείς κόντρες και αλληλοκατηγορίες και καθημερινά προστίθενται επεισόδια σε αυτά τα εσωκομματικά μέτωπα. Μετά τις χθεσινές αναφορές, σε συνέντευξη που έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη για τον Στέφανο Κασσελάκη, για τον οποίο εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία στη χώρα και ότι θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί, της επιτέθηκε ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, θέτοντας το ερώτημα με ποια ιδιότητα αποφαίνεται για το ποιος θα έχει δεύτερη ευκαιρία στη χώρα. Σε ανοιχτό πόλεμο την ίδια ώρα βρίσκονται η Θεοδώρα Τζάκρη με τον Γιάννη Ραγκούση, προαναγγέλλοντας και οι δύο ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο EΡΤNews, στην εκπομπή NEWSROOM, και στον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά, ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής της Greenpeace, ανέλυσε τις...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ξεκινάει αύριο  με τη συμμετοχή του στην Σύνοδο για το μέλλον του ΟΗΕ, μια σύνοδο που γίνεται με πρωτοβουλία του...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο τρίπτυχο, οικονομία – αντιπλημμυρικά έργα – ασφάλεια εστίασε η συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη στο ΕΡΤNews. Η συνέντευξη ξεκίνησε, ωστόσο,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς διαγραφή οδεύει ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr