Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκρηκτικό κλίμα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο ο οδικός χάρτης για τις εσωκομματικές εκλογές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τα «στρατόπεδα» να απλώνουν την στρατηγική τους τόσο σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, όσο και για την πορεία προς το συνέδριο. Η πρόταση της ΠΓ, είναι να κατατεθούν οι υποψηφιότητας έως τις 24 Οκτωβρίου και να γίνουν οι εκλογές στις 24 Νοεμβρίου.

Με φόντο το δύσβατο όπως διαμορφώνεται από τη σύγκρουση ανάμεσα στη νέα εσωκομματική πλειοψηφία που είχε διαμορφωθεί στην πρόσφατη πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και την πλευρά του τέως προέδρου, μονοπάτι που οδηγεί στην εσωκομματική κάλπη, ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να καθοριστεί άμεσα οδικώς χάρτης για τις νέες εσωκομματικές εκλογές.

Κατάθεση υποψηφιοτήτων έως τις 24 Οκτωβρίου, διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου από την πρώτη έως τις τρεις Νοεμβρίου για έγκριση, κατατίθενται αυτές οι προτάσεις, αλλά και κείμενο πολιτικής απόφασης. Η δε εκλογή προέδρου σύμφωνα με την εισήγηση της κεντρικής επιτροπής θα διεξαχθεί Κυριακή 24 Νοεμβρίου ο πρώτος γύρος και ο δεύτερος θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου. Οι σύνεδροι θα εκλεγούν 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, το ένα τεσσαρακοστό επί των εγγεγραμμένων μελών.

Κατά πολλούς κομβικό σημείο είναι ότι σε απόσπασμα της εισήγησης αναφέρεται: «Η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., της διατάξεις του καταστατικού και της αποφάσεις των συλλογικών οργάνων».

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η αναφορά “κλειδώνει” τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς όπως λένε εφόσον θέση υποψηφιότητα αυτό θα σημαίνει ότι θα αποδέχεται τις αποφάσεις των οργάνων και δεν θα μπορεί να τις αμφισβητήσει.

Σε σχέση με τις τοποθετήσεις έως τώρα:

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι θα πρέπει να τεθεί στο έκτακτο συνέδριο και το καταστατικό του κόμματος, επί της ουσίας προκειμένου αυτό να ανασχέσει ενδεχόμενες αρνητικές μελλοντικές εξελίξεις: «Πρέπει να σκεφτούμε αν η νέα ηγεσία μπορεί να έχει λευκή επιταγή για το καταστατικό που θα προτείνει μετά».

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος όπως όλα δείχνουν προετοιμάζεται για να ανακοινώσει τα επόμενα 24ωρα την υποψηφιότητα του, βρίσκεται σήμερα στην Άρτα την ιδιαίτερη πατρίδα της Όλγας Γεροβασίλη.

Η ανασφάλεια στην πολιτική είναι ένδειξη αδυναμίας, έγραψε σε ανάρτησή της στο twitter η Όλγα Γεροβασίλη συμπληρώνοντας πάντως ότι “στην Αρτα είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι”. Σε δημοσιογράφους μάλιστα έλεγε: «Μα πόσο πια φοβάται την Άρτα και εμένα»;

Για να επιστρέψουμε στις τοποθετήσεις εντός της κεντρικής επιτροπής, να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία εκλογής προέδρου και η συνεδριακή διαδικασία, ήταν η πρόταση της Θεοδώρας Τζάκρη από την πλευρά δηλαδή του Στέφανου Κασσελάκη.

Προτείνει 5 και έξι Οκτωβρίου έκτακτο συνέδριο και εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ο πρώτος γύρος και ο δεύτερος στις 9 Νοεμβρίου.

Η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρει: «Ορθό και σύντομο χρονοδιάγραμμα συνεδρίου και εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής».

Από την πλευρά των 100 που είχαν υπογράψει την πρόταση μορφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη ο Γιάννης Ραγκούσης απάντησε στις σφοδρές κατηγορίες που είχε εξαπολύσει ή πλευρά του τέως προέδρου: «Υπερψήφιση της πρότασης μομφής σημαίνει εκ νέου προσφυγή στη βάση, δεν σημαίνει πραξικόπημα».

Να σημειωθεί ότι η κυρία Τζάκρη και ο κύριος Ραγκούσης τα τελευταία 24ωρα βρίσκονται πλέον σε ανοιχτή σύγκρουση με αφορμή αναφορές περί μπούλινγκ και έχουν και οι δύο προαναγγείλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις των μελών της κεντρικής επιτροπής. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία επί του κειμένου πολιτικής απόφασης κλειδώνοντας τον οδικό χάρτη προς την εκλογή προέδρου.

Πηγή: ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Οι ειδικοί αξιολογούν τα δεδομένα και εξετάζουν σειρά παρεμβάσεων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από έντονα φυσικά φαινόμενα στο φαράγγι της Σαμαριάς, το οποίο...

ΚΟΣΜΟΣ

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε πρόσκληση του CNN για να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ στις 23 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το επιτελείο της. «Ντόναλντ Τραμπ...

ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέα κύματα αεροπορικών επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, σημαδεύοντας περισσότερες από 100 τοποθεσίες εκτόξευσης ρουκετών στο νότιο Λίβανο. Η επίθεση...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μεγάλο Ντοροτό στη Σαλαμίνα. Η φωτιά εντοπίζεται ψηλά σε δύσβατο και δυσπρόσιτο...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr