Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι που είχαν ρημάξει καταστήματα στο κέντρο της πόλης (βίντεο)

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -11- περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών σε καταστήματα στην Καλαμάτα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (21/9) στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο 16χρονοι ημεδαποί Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση, που διεξήχθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 29.8.2024 έως και την 20.9.2024 στην Καλαμάτα, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει τρεις περιπτώσεις αποπειρών κλοπών και οκτώ περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, όπου είχαν αφαιρέσει χρήματα, κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι 2 ανήλικοι δράστες «χτυπούσαν» ακόμα και μέρα – μεσημέρι σε αρκετά καταστήματα αδιαφορώντας για το αν θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτοί. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι τις τελευταίες ημέρες, αρκετά από τα θύματα τους «ανέβαζαν» βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποτυπώνουν το απίστευτο θράσος τους.

Από την εγκληματική τους δράση αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 5.000 ευρώ.

Τέλος, στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 61,2 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο συλληφθέντες είναι γνώριμοι των αρχών και είχαν συλληφθεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν για ίδια αδικήματα.

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μια νέα καταιγιστική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα εισέρχεται σε πλήρεις προεκλογικούς ρυθμούς, καθώς επιβεβαιώθηκε ο οδικός χάρτης προς...

ΕΛΛΑΔΑ

Δυο ελαφρά τραυματίες από ανατροπή οχήματος που σημειώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα στην Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Πάχης, στο ρεύμα εισόδου....

ΕΛΛΑΔΑ

Χωματουργικές εργασίες εκτελούσε ένας 66χρονος άνδρας, σε ορεινή δύσβατη περιοχή στο χωριό Γκάτζια, του Δήμου Επιδαύρου, όταν το χωματουργικό ερπυστριοφόρο μηχάνημα που χειριζόταν τον...

ΕΛΛΑΔΑ

Θα επιχειρηθεί μια αναμόρφωση του επιδόματος ανεργίας ανέφερε στη συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και Λέμε»...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr