Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας υποστηρίζει ότι η τηλεργασία μπορεί να πλήξει την αποδοτικότητα

Η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρέιτσελ Ριβς υποστήριξε σήμερα ότι η τηλεργασία μειώνει τις πιθανότητες ενίσχυσης της οικονομικής παραγωγικότητας, υιοθετώντας έτσι διαφορετική θέση σε σχέση με άλλους υπουργούς της νέας βρετανικής κυβέρνησης των Εργατικών, η οποία σχεδιάζει να νομοθετήσει υπέρ της εξ αποστάσεως εργασίας.
Η Βρετανία υπέστη αξιοσημείωτη επιβράδυνση της ανάπτυξης στην αποδοτικότητα ανά ώρα εργασίας περίπου την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, από την οποία ουδέποτε ανέκαμψε και η οποία φαίνεται να επιδεινώθηκε μετά την πανδημία της COVID-19.
Ενώ σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι θεωρούν την υψηλότερη παραγωγικότητα απαραίτητη για την ενίσχυση του επιπέδου διαβίωσης μακροπρόθεσμα, ο αντίκτυπος της τηλεργασίας στην παραγωγικότητα είναι πολύ λιτότερο ορατός.
Σε σημερινή ραδιοφωνική της συνέντευξη στο LBC, ενόψει της ομιλίας της στο ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, η Ριβς είπε ότι η τηλεργασία καθιστά δυσκολότερη την αποτελεσματικότητα των υπαλλήλων.
“Είμαι απολύτως υπέρ της ευελιξίας και της διασφάλισης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να ισορροπούν τη δουλειά με την οικογενειακή ζωή, αλλά νομίζω ότι οφέλη για την παραγωγικότητα είναι περισσότερο πιθανό να προκύψουν όταν υπάρχει μοίρασμα και κατάθεση ιδεών”, είπε.
Οπως εξήγησε η υπουργός, οι αξιωματούχοι του υπουργείου της ωφελήθηκαν από την εργασία στο γραφείο στη διάρκεια του σαββατοκύριακου αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της, αντί να είχαν διαδικτυακές συναντήσεις.
Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Επιχειρήσεων Τζόναθαν Ρέινολντς δήλωσε ότι σε ό,τι αφορά τον ίδιο δεν είναι προτεραιότητα οι αξιωματούχοι να βρίσκονται στον ίδιο χώρο και πρόσθεσε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να αξιολογούν το προσωπικό από τα αποτελέσματα μάλλον, παρά από τη φυσική του παρουσία στο γραφείο.
“Αν θέλουμε να αναφερθούμε στο θέμα της χαμηλής παραγωγικότητας, της χαμηλής ανάπτυξης στη Βρετανία … ας κρίνουμε τους ανθρώπους από αυτό που κάνουν, από την απόδοσή τους, όχι … από το αν κάθονται σε ένα γραφείο”, δήλωσε ο Ρέινολντς στο LBC.
Τον Ιούλιο οι Εργατικοί ανακοίνωσαν ότι θα ψηφίσουν νέα νομοθεσία που “θα καθιστά την ευέλικτη εργασία δεδομένη από την πρώτη ημέρα για όλους τους εργαζόμενους και οι εργοδότες θα καλούνται να το υιοθετήσουν στον βαθμό του εφικτού ώστε (το μέτρο) να αντανακλά τον σύγχρονο εργασιακό χώρο”.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Έκτακτο Συνέδριο, το ΣΥΡΙΖΑ, θα διεξαχθεί από την 1η ως τις 3 Νοεμβρίου, ενώ η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί την...

ΕΛΛΑΔΑ

Για την έξαρση των ιώσεων με το άνοιγμα των σχολείων και τον στρεπτόκοκκο μίλησε ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε το Σάββατο (21/9) ότι μια επίθεση στη Λευκορωσία θα σήμαινε την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. «Θέλω...

ΥΓΕΙΑ

Η ιδιοτροπία στο φαγητό, η οποία διαρκεί από τη νηπιακή ηλικία έως την πρώιμη εφηβεία, μπορεί να οφείλεται στα γονίδια, όπως διαπιστώνει μια νέα...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr