Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιανικό εμπόριο: Αύξηση τζίρου 6,6% τον Ιούλιο – Στα 4,25 δισεκ. οι εισπράξεις

Στα 4,25 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 6,6%, έφθασε ο τζίρος στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου της χώρας, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, τον περασμένο Ιούλιο. Τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ο τζίρος ήταν 3,99 δισ. ευρώ. Αύξηση 8,9% σημείωσε σε σχέση με τον Ιούνιο 2024 που είχε διαμορφωθεί σε 3,91 δισ. ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, χωρίς τους κλάδους οχημάτων, τροφίμων και καυσίμων, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2024 ανήλθε σε 1,22 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,8% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 που είχε διαμορφωθεί σε 1,15 δισ. ευρώ και αύξηση 11,9% σε σχέση με τον Ιούνιο 2024 που είχε διαμορφωθεί σε 1,09 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, oι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2024 σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 είναι:

*Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα (15,6%).
*Χονδρικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων (14,5%).
Ενώ οι δραστηριότητες που παρουσίασαν μείωση είναι:
*Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε ειδικευμένα καταστήματα (26,1%).
*Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε ειδικευμένα καταστήματα (8,6%).
Οι περιφέρειες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών είναι:
*Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (10,1%).
*Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (9%).

Για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, χωρίς τους κλάδους οχημάτων, τροφίμων και καυσίμων, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση:
Οι περιφέρειες που παρουσίασαν αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2024 σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 είναι:
*Περιφέρεια Αττικής (4,4%).
*Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (4,3%).

Αντίθετα, η περιφέρεια που παρουσίασε μείωση είναι αυτή της Δυτικής Ελλάδας (1,9%).
Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2024 ανήλθε σε 1,52 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10,8% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 που είχε διαμορφωθεί σε 1,38 δισ. ευρώ.
Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, χωρίς τους κλάδους οχημάτων, τροφίμων και καυσίμων, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούλιο 2024 ανήλθε σε 0,61 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,9% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 που είχε διαμορφωθεί σε 0,57 δισ. ευρώ.

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Έντεκα άτομα παραμένουν υπό κράτηση, μετά από δεκάδες έρευνες που διενεργήθηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) στην Αθήνα (Ελλάδα)....

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μαθητές Γεώργιος Μπουγιουκλής και Δημήτριος Γκαϊλιάκας του Εργαστηριακού Κέντρου Ορεστιάδας, με την ομάδα EKOREST-3D-DESIGNERS συμμετείχαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα “Η πόλη μας”...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρόκειται να επισκεφτεί αύριο (25/09) στις 10.00 το πρωί, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης, όπως ανέφερε σε ανάρτηση του....

ΚΟΣΜΟΣ

Το βασικό σύνθημα που επέλεξε ο ΟΗΕ στην 79η Γενική Συνέλευση στη Νέα Υόρκη είναι «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, ενεργώντας από κοινού για την...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr