Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Εντατικοποίηση της συνεργασίας στο μεταναστευτικό

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan» αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι δύο ηγέτες έκαναν επισκόπηση της προόδου στον πολιτικό διάλογο και στη θετική ατζέντα. Συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία στο μεταναστευτικό το επόμενο διάστημα για την εξάρθρωση των δικτύων των διακινητών που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ανέθεσαν στους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Hakan Fidan, να αρχίσουν την προετοιμασία για τη σύγκληση του επόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα τον Ιανουάριο του 2025, στη βάση της Διακήρυξης των Αθηνών».

Η ανακοίνωση της Τουρκικής προεδρίας

«Ο πρόεδρος μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετέβη στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στην 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, περιφερειακά και παγκόσμια θέματα. Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να κάνουν σίγουρα (σταθερά) βήματα προς το μέλλον, στον άξονα της καλής γειτονίας και ότι η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών καθώς και το να κινηθούν στο πνεύμα και το γράμμα της Διακήρυξης των Αθηνών θα ωφελήσει και τις δύο χώρες» προστίθεται στην ανάρτηση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ σε διάφορες περιοχές, ιδίως στη Γάζα, πέρα από αθώους πολίτες, έχουν στόχο και την ειρήνη στην περιοχή, ότι υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης στην περιοχή και ότι είναι σημαντικό να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ για την ανεμπόδιστη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα και με απευθείας αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων κύλησε το debate για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μεταδόθηκε από την...

ΚΟΣΜΟΣ

Στη Λουιζιάνα, ένα 10χρονο κορίτσι εξαφανίστηκε από το σπίτι του όταν άρχισε τη νύχτα να υπνοβατεί. Με τη βοήθεια drones, τελικά εντοπίστηκε μετά από ένα...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάργα, ντόπιοι και επισκέπτες, ανάμεσά τους Έλληνες και ξένοι, συνεχίζουν τις βουτιές στη θάλασσα, την ώρα που στα ορεινά χωριά της περιοχής ανάβουν...

ΚΟΣΜΟΣ

Έντεκα άτομα παραμένουν υπό κράτηση, μετά από δεκάδες έρευνες που διενεργήθηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) στην Αθήνα (Ελλάδα)....

Copyright © 2020 Updatetimes.gr