Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε ομογενείς: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα, παραμένουμε πυλώνας σταθερότητας

Στο ρόλο της Ελλάδας, αλλά και στις προοπτικές της τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση ομογενών στην Αστόρια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα στους ομογενείς, προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Να ενθαρρύνουμε περισσότερους Ελληνοαμερικανούς, αν όχι να επιστρέψουν να «μας δουν με άλλο μάτι», να επενδύσουν στην Ελλάδα, να περάσουν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, να στείλουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα, να χτίσουν διαπροσωπικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες μας», είπε.

«Σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με εξαιρετικά σύνθετες παγκόσμιες προκλήσεις, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ευημερίας σε ένα πολύ ταραγμένο μέρος του κόσμου. Δίνω ιδιαίτερη έμφαση στο στρατηγικό βάθος της σχέσης που έχει η Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η Ελλάδα διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, προσπαθώντας, παρά τις δυσκολίες, να εξομαλύνει τη σχέση μας με την Τουρκία, να είναι ένας ειλικρινής διαμεσολαβητής και να συνομιλεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να προσπαθήσει να επιλύσει αυτή την κρίση στη Μέση Ανατολή. Είναι προς το συμφέρον όλων να εργαστούμε για την αποκλιμάκωση και να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα εξελιχθεί σε περιφερειακό πόλεμο».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Ελληνοαμερικανούς στην Αστόρια

Μιλώντας για το μέλλον της Ελλάδας και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε τα θεμέλια της χώρας μας, ως μια ευημερούσα και δημοκρατική κοινωνία. Αν τα πρώτα τέσσερα χρόνια της θητείας μας αφορούσαν τη σταθεροποίηση της χώρας, την αναγνώριση ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, την τακτοποίηση των δημόσιων οικονομικών μας, την επιστροφή στις τάξεις των κανονικών ευρωπαϊκών χωρών, τα επόμενα τέσσερα χρόνια αφορούν την πραγματοποίηση ενός μεγάλου άλματος προς το μέλλον, την επίτευξη πραγματικής σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αντιμετώπιση των υποβόσκοντων προβλημάτων που μας κράτησαν πίσω για πολλά, πολλά χρόνια. Διασφαλίζοντας ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με σημαντικά ταχύτερους ρυθμούς από την υπόλοιπη Ευρώπη, ότι θα συνεχίσουμε να προσελκύουμε ξένες άμεσες επενδύσεις, ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε θέσεις εργασίας, ότι θα βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο, θα αυξήσουμε τους μισθούς και, όπως είπε ο Drake, θα ενθαρρύνουμε περισσότερους Έλληνες που μετανάστευσαν κατά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης να επιστρέψουν».

Αναφερόμενος στην ψήφο των ομογενών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε, «δώσαμε την δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στην Ελλάδα ή να εμφανιστείτε στο Προξενείο ώστε να ψηφίσετε. Αυτές ήταν ευρωπαϊκές εκλογές, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε ξανά στις εθνικές εκλογές.

Πρέπει να επισημάνω ότι χρειαζόμαστε 200 ψήφους στο Κοινοβούλιο γι’ αυτό. Αλλά, βλέποντας την επιτυχία και την ικανότητα του κράτους να οργανώσει αυτό το σύστημα επιστολικής ψήφου, είμαι βέβαιος ότι ουδείς θα αρνηθεί να παραχωρήσει το δικαίωμα σε εκείνους που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν την Πρεσβεία ή το Προξενείο ή να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όπως συνέβαινε. Είναι, πιστεύω, σημαντικό για εκείνους που έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά».

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από μεθοδική έρευνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας κατάφεραν να εξιχνιάσουν κλοπή από κοσμηματοπωλείο, που διαπράχθηκε τον προηγούμενο μήνα στην Καβάλα. Για...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τρέχουσες και ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιας και πλησιάζουμε σιγά σιγά σε μια περίοδο εσωκομματικών εκλογών, κλήθηκε να σχολιάσει μιλώντας...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ουσιαστικά ούτε το ούτε το θύμα είχε αντιληφθεί ποιος ήταν ο λόγος που προκλήθηκε όλο αυτό», είπε για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, όπως είχε προαναγγείλει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Παίρνουμε...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr