Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σπάνια ιατρική περίπτωση: Γιαγιά γέννησε τον εγγονό της για την κόρη της στο Ηράκλειο της Κρήτης

Σε μια σπάνια και συγκινητική ιατρική περίπτωση, μια 55χρονη γιαγιά από το Ηράκλειο της Κρήτης έγινε παρένθετη μητέρα και γέννησε τον εγγονό της, εκπληρώνοντας το όνειρο της κόρης της να αποκτήσει παιδί. Η ιστορία αυτή, που καταγράφεται σπάνια τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, συγκίνησε τους γιατρούς και την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο-μαιευτήρα Αλέξανδρο Ζερβάκη, η 55χρονη γυναίκα αποφάσισε να γίνει παρένθετη μητέρα για την κόρη της, η οποία γεννήθηκε με το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser (MRKH) τύπου 1, μια κατάσταση όπου η γυναίκα γεννιέται χωρίς μήτρα, αν και διαθέτει ωοθήκες ικανές να παράγουν ωάρια. Το σύνδρομο αυτό εμφανίζεται σε 1 στις 5.000 γεννήσεις ζώντων κοριτσιών, με 2-3 περιστατικά να καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Το ταξίδι της οικογένειας ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, γεμάτο ελπίδες αλλά και δυσκολίες. Η απόφαση της γιαγιάς να βοηθήσει την κόρη της, που ζει στην Αθήνα, ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας της να δώσει μια νέα ζωή στην οικογένειά τους. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν —ηλικία, προϋπάρχουσα υπέρταση της μητέρας και αυστηρό νομικό πλαίσιο— η 55χρονη δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Αρχικά, χρειάστηκε να υποβληθεί σε διορθωτικές επεμβάσεις για να μπορέσει να κυοφορήσει, ενώ οι απαραίτητες εξετάσεις και οι εγκρίσεις από την Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής διήρκεσαν δύο χρόνια. Η πρώτη εμβρυομεταφορά απέτυχε, αλλά η δεύτερη, μόλις δύο μήνες πριν λήξει η άδεια για την τελευταία προσπάθεια, στέφθηκε με επιτυχία. Μετά από μήνες γεμάτους αγωνία και επιμονή, η 55χρονη γιαγιά γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 3.500 κιλών.

Η γιαγιά-παρένθετη μητέρα αποδείχθηκε «στρατιώτης», σύμφωνα με τα λόγια του γιατρού της, και κατάφερε να προσφέρει στην κόρη της και την οικογένειά της το πολύτιμο δώρο της ζωής. «30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή», είπε η ίδια μετά τον τοκετό, συγκινημένη και περήφανη για την πράξη της. «Έκανα τα πάντα για την κόρη μου, πρωτίστως, και δευτερευόντως για το εγγόνι μου», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τη χαρά της για την ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου και ταυτόχρονα θαυμαστού ταξιδιού.

Η ιστορία αυτής της οικογένειας έρχεται να αναδείξει τις προκλήσεις της παρένθετης μητρότητας, αλλά και τη δύναμη της αγάπης και της αφοσίωσης. Η πράξη της 55χρονης γυναίκας αποτελεί παράδειγμα αυτοθυσίας και θέλησης, προκαλώντας συγκίνηση και θαυμασμό τόσο στην ιατρική κοινότητα όσο και στην ευρύτερη κοινωνία. Πρόκειται για μια σπάνια ιατρική επιτυχία που φέρνει στο προσκήνιο τις δυνατότητες της επιστήμης να ξεπερνά τους φυσικούς περιορισμούς και να δίνει ελπίδα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην απόκτηση παιδιού.

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών των Τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, συνολικά τεσσερις περιπτώσεις απόπειρας τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν...

ΕΛΛΑΔΑ

Δύο νέα επεισόδια που αφορούν διαπληκτισμό μεταξύ μαθητών και βιντεοσκόπηση των βίαιων πράξεων ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο, αυτή τη φορά...

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ ότι θα προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 20 Νοεμβρίου, η ΑΔΕΔΥ που εδώ και καιρό είχε ανακοινώσει πανελλαδική...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά 60 άτομα αποβίβασε χθες βράδυ,  ιστιοφόρο σκάφος, στην παραλία «Άγιος Πέτρος» της Τήλου. Τους αλλοδαπούς(27 άνδρες, 12 γυναίκες και 21 ανήλικοι) εντόπισε το...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr