Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

«Μεταφέραμε μήνυμα για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός», δηλώνει Αμερικανός αξιωματούχος στον λιβανέζικο στρατό

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος της είπε στο Sky News Arabia το βράδυ της Δευτέρας ότι η ηγεσία του Λιβανικού Στρατού ενημερώθηκε για την ανάγκη να πειστεί η λιβανική κυβέρνηση να αποδεχθεί μια κατάπαυση του πυρός χωρίς όρους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, τα ξημερώματα της Τρίτης, την έναρξη χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στο νότιο Λίβανο τονίζοντας ότι «άρχισε περιορισμένες και στοχευμένες επιδρομές σε στόχους της Χεζμπολάχ στη συνοριακή περιοχή στο νότιο Λίβανο». Παράλληλα πρόσθεσε, «Αυτοί οι στόχοι βρίσκονται σε χωριά κοντά στα σύνορα και αποτελούν άμεση απειλή για τα πληθυσμιακά κέντρα στο βόρειο Ισραήλ».

Αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε στο Sky News Arabia ότι υπάρχουν «ανοιχτές συναντήσεις των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στο Πεντάγωνο για να παρακολουθήσουν τις στρατιωτικές εξελίξεις στον Λίβανο και το Ισραήλ». Ανταποκριτής του Sky News Arabia στη Βηρυτό ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ότι υπήρξαν ισραηλινές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν τις περιοχές Al-Laylaki, Al-Marija, Al-Ruwais και Bir Al-Abd στο νότιο προάστιο. Οι ισραηλινές επιδρομές στα νότια προάστια είχαν στόχο περιοχές κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Ανταποκριτής του Sky News Arabia στον Λίβανο ανέφερε σήμερα, Τρίτη, ότι ένας ισραηλινός βομβαρδισμός είχε στόχο τον καταυλισμό Ain al-Hilweh στη Σιδώνα, στο νότιο Λίβανο.

Λιβανικές πηγές ανέφεραν ότι μια ισραηλινή επιδρομή είχε στόχο το σπίτι του υποστράτηγου Munir al-Maqdah, του αξιωματούχου των Ταξιαρχιών Μαρτύρων Al-Aqsa στο Λίβανο, μέσα στο στρατόπεδο, αλλά δεν ήταν παρών στο σημείο της επίθεσης.

Πηγή: Sky News Arabia

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Η ισραηλινή επιθετικότητα στοχεύει την Τουρκία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της τουκρικής Εθνοσυνέλευσης, με αφορμή την ομιλία του για την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια της συνέντευξής του στον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, προσκαλώντας τους προσωπικά στην...

ΚΟΣΜΟΣ

Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές έπιασε σήμερα φωτιά στα περίχωρα της Μπανγκόκ, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr