Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα στο Όσλο

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας μετέβη το μεσημέρι του Σαββάτου, 28 Σεπτεμβρίου, στο Όσλο, όπου αρχικώς συναντήθηκε με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, στις εγκαταστάσεις του ναού, στην συνεδρίαση του οποίου προήδρευσε ο ίδιος, και συμμετείχαν τα μέλη του, οι κ.κ. Κυριακή Παπαδοπούλου Samuelsen, Maisi Bäckman, Θεοχάρης Υφαντίδης και Κωνσταντίνος Αντωνακόπουλος.

Στην εν λόγω συνεδρίαση συνεζητήθησαν θέματα αφορώντα την πρόοδο της ενορίας και την εκ βάθρων αποκατάσταση της αιθούσης δεξιώσεων του ναού.

Το πρωΐ της επομένης, Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Όσλο, με την συμμετοχή του Αιδεσιμολ. Πρεσβυτέρου κ. Γεωργίου Αρβανιτίδου, από το Örebro της Σουηδίας, και των επισκεπτών Ουκρανών κληρικών, Αιδεσιμ. Πρεσβυτέρου κ. Oleg Nazarenko και Ιερολογ. Διακόνου Δρ. Volodymyr Pozhydayev.

Ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην oμιλία του στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, ευχαρίστησε τους Πατέρες και ενημέρωσε το εκκλησίασμα, ότι, Θεού θέλοντος, στις 26 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην πόλη Örebro, για να τελέσει τα θυρανοίξια της υπό ίδρυσιν Ενορίας των Αγίων Δημητρίου και Νέστορος και ζήτησε τις προσευχές όλων για την επιτυχή διακονία της νέας ενορίας.
Τους ύμνους απέδωσαν στην Ελληνική, Νορβηγική, Ουκρανική, Σουηδική και Αγγλική γλώσσα ο Ποιμενάρχης, οι λειτουργοί κληρικοί και ο Μουσικολ. κ. Παναγιώτης Κατσιβάλης, Πρωτοψάλτης του ναού, με τα μέλη του Βυζαντινής χορωδίας του ναού.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος έτυχε της φιλοξενίας και συναναστροφής των παρισταμένων και στην συνέχεια τέλεσε 4 βαπτίσεις στον ως άνω ναό και το πρωΐ της επομένης επέστρεψε στην έδρα της Επαρχίας του, στην Στοκχόλμη.

Ο Επίσκοπος δεσμεύθηκε να πραγματοποιήσει την επομένη (30η) ποιμαντορική επίσκεψή του στο Όσλο, την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου ε.ε., όπου θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο.

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

Σχετικά άρθρα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Αυστραλία προετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Πρώτο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, ο...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν ένοπλο του Ισλαμικού Κράτους που πιστεύεται ότι συμμετείχε στον σχεδιασμό επίθεσης στην καθολική ιταλική εκκλησία Santa Maria στην Κωνσταντινούπολη...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Βοστώνης, η προβολή της πολυβραβευμένης κινηματογραφικής ταινίας “Η Φόνισσα”, η οποία θα εκπροσωπήσει την...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην εορτάζουσα Ενορία Παναγίας Σουμελά, της Επισκοπής Χώρας, στο προάστιο East Keilor της...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr