Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων με πρωταγωνιστικό ρόλο εντός και εκτός Βουλής, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια της συνέντευξής του στον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο και την εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

«Επειδή ακούω περί “οικονομικού θαύματος” επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πώς είναι δυνατόν να έχει πετύχει η οικονομική της πολιτική, όταν ο λαός, που κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης, έχει τη δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση;» ανέδειξε και αποδόμησε το κυβερνητικό επιχείρημα ότι οι κρίσεις πλήττουν όλους ανεξαιρέτως.

«Είναι ένα μεγάλο ψέμα, γιατί οι μισθοί ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι 26οι στους 27 της Ευρώπης αλλά τα κέρδη των επιχειρήσεων, λόγω της αισχροκέρδειας των ισχυρών, τρίτα από την κορυφή» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνοντας τη διεύρυνση των ανισοτήτων.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε: «Πού είναι τα “ήρεμα νερά”; Την ημέρα της επετείου του Αττίλα ο Ερντογάν χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή “ειρηνευτική αποστολή”. Είναι “ήρεμα νερά” η “γαλάζια πατρίδα” στα βιβλία των μαθητών της Τουρκίας; Είναι “ήρεμα νερά” η πρώτη εφαρμογή του τουρκολιβυκού συμφώνου στην Κάσο; Ή είναι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμί;»

Τέλος, στον δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες της 6ης Οκτωβρίου ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως το διακύβευμα είναι «αν θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία που επανέφερε το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, -που δεν είναι πια “κόμμα-συμπλήρωμα” και μπορεί να παίξει ακόμα μεγαλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο εντός και εκτός Βουλής-, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

 

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε σήμερα τη «διεύρυνση της σύγκρουσης...

ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις σημαντικές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, το Santorini Experience, το Navarino Challenge και το 14ο Catamarans Cup, πραγματοποιούνται εντός του Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του...

ΚΟΣΜΟΣ

Μια εβραϊκή προσευχή σε ένα υπόγειο πάρκινγκ, καραμέλες στα παιδιά σε ένα καταφύγιο, κραυγές χαράς σε μια παλαιστινιακή συνοικία: στην Ιερουσαλήμ, η επίθεση με...

ΚΟΣΜΟΣ

«Θα δουλέψω για να κρατήσω το δεσμό της Διατλαντικής Συμμαχίας σταθερό σα βράχο», δήλωσε ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, κατά τη...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr