Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

«14 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο νότιο Λίβανο», σύμφωνα με ισραηλινές πηγές

Ισραηλινές πηγές αποκάλυψαν στο Sky News Arabia ότι 14 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη στο νότιο Λίβανο.

Παρόλο που αυτή η παραδοχή προέρχεται από ισραηλινές πηγές, ο στρατός επισήμως ανέφερε ότι ένας Ισραηλινός αξιωματικός σκοτώθηκε σε μάχες στον Λίβανο, μετά από διασυνοριακή εισβολή του ισραηλινού στρατού για να στοχεύσει θέσεις της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, ότι «ο λοχαγός Eitan Yitzhak Oster, 22 ετών, έπεσε κατά τη διάρκεια των μαχών στον Λίβανο», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Χεζμπολάχ σε δήλωσή της νωρίτερα σήμερα, ανέφερε ότι είχε εμπλακεί σε νέες συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις που είχαν «διεισδύσει» σε μια πόλη στο νότιο Λίβανο.

Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η Ισλαμική Αντίσταση εμπλέκεται σε συγκρούσεις με στρατιώτες του εχθρού που διεισδύουν στην πόλη Maroun al-Ras», στο νότιο Λίβανο, σημειώνοντας πως οι συγκρούσεις συνεχίζονται και ότι προκάλεσαν «απώλειες» ανάμεσα στις τάξεις των ισραηλινών δυνάμεων.

Αργότερα, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή της συνοριακής πόλης Yaron.

Από την πλευρά του, ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε ότι ένα ισραηλινό drone στόχευσε μία από τις μονάδες του ενώ εργαζόταν για να ανοίξει δρόμο στο νότιο Λίβανο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας στρατιώτης.

Ο στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα επίθεσης από ισραηλινό εχθρικό drone, ενώ μια στρατιωτική μονάδα εργαζόταν για να ανοίξει τον δρόμο Marjayoun-Hasbaya στην είσοδο της πόλης Kawkaba για να εξασφαλίσει τη διέλευση των πολιτών».

Το συγκεκριμένο γεγονός έλαβε χώρα, καθώς ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε, επίσης σήμερα, ότι αρκετές αεροπορικές βάσεις υπέστησαν ζημιές στην ιρανική επίθεση.

Την επομένη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ, ο στρατός ανέφερε: «Πολλές αεροπορικές βάσεις υπέστησαν ζημιές στην ιρανική επίθεση και δεν υπάρχει μεγάλη ζημιά σε υποδομές».

«Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Ιράν, δεν εκτοξεύτηκαν υπερηχητικά βλήματα», προσέθεσε.

 

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Ροσσινιάδα», ένα μουσικό παραμύθι σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη που εισάγει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της όπερας, έρχεται στο Αμφιθέατρο...

ΚΟΣΜΟΣ

Από την ερχόμενη άνοιξη χιλιάδες 18χρονοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την Ευρώπη δωρεάν. Η Επιτροπή μόλις άνοιξε τις αιτήσεις για τον τελευταίο...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν χθες, Τρίτη, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Τα συγκεκριμένα άτομα έκλεβαν οχήματα, τα οποία...

ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 49χρονη, που τα ξημερώματα του Σαββάτου τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 68χρονο σύζυγό της. Η...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr