Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Χαμενεΐ: «Στόχος του Ισραήλ όλες οι μουσουλμανικές χώρες – Είναι κοινός εχθρός μας»

«Ο εχθρός μας είναι ένας» διεμήνυσε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, στο κήρυγμά του μετά την προσευχή της Παρασκευής.

«Οι πολιτικές που έχει υιοθετήσει ο εχθρός μας θέλουν να ρίξουν τον σπόρο της διχόνοιας ανάμεσα στους Μουσουλμάνους. Ο ίδιος εχθρός είναι για τους Παλαιστίνιους, του Λιβανέζους, τους Αιγύπτους και του Ιρακινούς. Ο ίδιος εχθρός είναι για τους λαούς της Υεμένης και της Συρίας» είπε ο Χαμενεΐ μπροστά στο μεγάλο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο τζαμί στο οποίο έκανε το κήρυγμά του.

Όπως είπε «ο εχθρός λειτουργεί παντού με μια συγκεκριμένη μέθοδο. Αν τελειώσει από μια χώρα, θα προχωρήσει στην επόμενη».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τα μουσουλμανικά έθνη «να δέσουν τη ζώνη της αντίστασης» από το Αφγανιστάν μέχρι την Υεμένη και από το Ιράν μέχρι τη Γάζα και τον Λίβανο.

Κλείσιμο
Ο ίδιος χαρακτήρισε νόμιμη πράξη την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023 ενώ το ίδιο υποστήριξε και για το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ την Τρίτη.

«Η επιχείρηση Καταιγίδα Αλ Ακσά ήταν νόμιμη, το ίδιο ήταν και αυτή των Παλαιστινίων. Η άμυνα των Λιβανέζων στη Γάζα είναι μια δίκαιη κίνηση. Η θαυμάσια επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεών μας ήταν απόλυτα νόμιμη»

«Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να εκπληρώσουμε το καθήκον μας. Αυτο που θα κρίνουν λογικό και σωστό οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί μας, θα γίνει στον σωστό χρόνο και θα γίνει ξανά στο μέλλον αν χρειαστεί» συνέχισε ο Χαμενεΐ.

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Το ζήτημα της άμβλωσης μπορεί να επιτρέψει στην Κάμαλα Χάρις να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει τον Λευκό Οίκο; Το εν λόγω...

ΚΟΣΜΟΣ

Μια 21χρονη γυναίκα που είχε απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία απελευθερώθηκε αυτήν την εβδομάδα από τη Γάζα,...

ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο διάγγελμα, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια απηύθυνε ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, παρουσιάζοντας τις προθέσεις της Τεχεράνης. Ο ίδιος είχε...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι αρχές του Κιέβου ανακοίνωσαν την Πέμπτη (03/10) ότι ανοίγουν στην Πολωνία το πρώτο γραφείο στρατολόγησης της «Ουκρανικής Λεγεώνας». Το εγχείρημα αποσκοπεί να προσελκύει...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr