Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Στη δικαιοσύνη η οικογένεια του 54χρονου εργαζομένου στη Λεπενού για τις συνθήκες θανάτου του

Την νομική οδό θα ακολουθήσει η οικογένεια του 54χρονου εργαζομένου του Άγγελου, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη Λεπενού της Αιτωλοακαρνανίας.

Τη νομική διερεύνηση έχει αναλάβει η δικηγόρος, Βάσω Πανταζή, η οποία, μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας, σημείωσε, ότι θα παρέχει με προσοχή και ευαισθησία ό,τι βοήθεια χρειάζεται στο έργο της προανάκρισης η Ασφάλεια Αγρινίου. Επίσης, θα υποστηρίξει η οικογένεια την κατηγορία, ώστε να προκύψει και τυχόν ευθύνη των Αρχών στην περίπτωση που δεν έκαναν τους ελέγχους που έπρεπε.

Σύμφωνα με την κ. Πανταζή προκύπτουν ευθύνες κρατικής υπηρεσίας, γιατί δεν ήχησε το 112 προκειμένου να ειδοποιήσει τον άτυχο 54χρονο για να απομακρυνθεί από την περιοχή που θα χτυπούσε ή κακοκαιρία.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η ίδια στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στις ευθύνες της πολιτείας που επέτρεψαν να υπάρχει ένα τέτοιο κτίσμα – φυλάκιο στο οποίο βρισκόταν ο άτυχος Άγγελος, στην κοίτη του ποταμού.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Γιώργος Ντουντούμης, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ Πάτρας, επεσήμανε, ότι ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του στο εργατικό ατύχημα στη Λεπενού ήταν ανασφάλιστος. “Μέσα στο 2024”, σημειώνει “έχουν σημειωθεί 4 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην ευρύτερη περιοχή”.

Ο ίδιος δηλώνει χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή, όπου έγινε το κακό λειτουργούν τουλάχιστον δύο ακόμη επιχειρήσεις με παρόμοιο αντικείμενο.

Πηγή: ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια μοναδική παράσταση με ξεχωριστό σκοπό απόλαυσαν το βράδυ της Κυριακής χιλιάδες θεατές στο Ηρώδειο. Το έργο με τίτλο «Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του...

ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 300  γραμμάρια ηρωίνης εντόπισαν σε σπίτι – στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας- στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της Δίωξη Ναρκωτικών Σερρών και συνέλαβαν ένα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και ζυμώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, επιδιώκουν να προσελκύσουν...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρές πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα (8/10) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή να βρίσκονται στο επίκεντρο του...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr