Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Διαμαντοπούλου με Ανδρουλάκη και Δούκα – «Κλειδώνει» το debate και οι θεματικές ενότητες

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι διεργασίες για την εκλογική αναμέτρηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, καθώς σήμερα οι δύο διεκδικητές, Χάρης Δούκας και Νίκος Ανδρουλάκης, έχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με την Άννα Διαμαντοπούλου στο γραφείο της. Ο Χάρης Δούκας θα συναντηθεί με την πρώην υπουργό στις 12:00, ενώ η συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη θα πραγματοποιηθεί στις 13:30.

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται ενόψει της τελικής φάσης των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα οι δύο υποψήφιοι καταβάλλουν προσπάθειες να καταλήξουν σε συμφωνία για τη διεξαγωγή ενός debate που θα καθορίσει τους τόνους της προεκλογικής περιόδου. Χθες βράδυ, στη Χαριλάου Τρικούπη, οι δύο πλευρές συμφώνησαν το πλαίσιο του ντιμπέιτ, το οποίο θα περιλαμβάνει επτά θεματικές ενότητες, αντίστοιχες με αυτές του πρώτου γύρου, αλλά με μεγαλύτερη έμφαση στο αυξημένο κόστος ζωής, την ακρίβεια και τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα.

Όσον αφορά τον χρονικό προσδιορισμό του ντιμπέιτ, φαίνεται να οριστικοποιείται είτε για την Πέμπτη είτε για την Παρασκευή, με την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη να προσπαθεί να αλλάξει το πρόγραμμα της προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη για να διευκολύνει τη διεξαγωγή του την Παρασκευή. Από την πλευρά του Χάρη Δούκα, υπάρχει διαθεσιμότητα και τις τρεις ημέρες πριν τις εκλογές – Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο – και αναμένουν την τελική απόφαση της πλευράς Ανδρουλάκη.

Συμφωνήθηκε επίσης η μορφή του debate, η οποία θα περιλαμβάνει όχι μόνο πολιτική αντιπαράθεση θέσεων, αλλά και απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο υποψηφίων, ώστε να αναδειχθούν οι διαφορές και τα σημεία σύγκλισης των προτάσεών τους. Η συγκεκριμένη προσέγγιση στοχεύει στην ενίσχυση του δημοκρατικού διαλόγου και στην καλύτερη ενημέρωση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.

Το debate αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στην πορεία προς την κάλπη, καθώς οι δύο υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις τους σε κομβικά ζητήματα, όπως η στρατηγική ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτικές για την οικονομία και το κοινωνικό κράτος, αλλά και η μετεκλογική τους στρατηγική. Οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά, καθώς η τελική απόφαση για την ημερομηνία του debate θα επηρεάσει και το υπόλοιπο πρόγραμμα των υποψηφίων.

Το ενδιαφέρον των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ παραμένει υψηλό, καθώς η αναμέτρηση αυτή θα καθορίσει το πρόσωπο που θα ηγηθεί της παράταξης τα επόμενα χρόνια και θα κληθεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση του κόμματος στον πολιτικό χάρτη της χώρας.

ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τo μοντέλο της συνιδιοκτησίας δεύτερης κατοικίας, ειδικά σε πολυτελείς κατοικίες φέρνει στην Ελλάδα η εταιρεία OWNERS. Ειδικότερα όπως ανέφεραν διοικητικά στελέχη της εταιρείας σε...

ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού Channel 12, οι Ηνωμένες Πολιτείες και αραβικά κράτη έχουν ξεκινήσει μυστικές συνομιλίες με το Ιράν για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο τραπέζι του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους θα τεθεί η πρόταση της επιστημονικής επιτροπής για αυτόματο υπολογισμό της αύξησης του κατώτατου μισθού και...

ΚΟΣΜΟΣ

Μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ή αναχαίτισαν 47 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr