Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Στεφανάκης από Φλόριντα: Όσο περνάει η νύχτα ο άνεμος δυναμώνει – Αναμένουμε τι θα αποκαλυφθεί το πρωί

Στο έλεoς του τυφώνα Μίλτον βρίσκεται η Φλόριντα όπου διαμένουν χιλιάδες ομογενείς. Ο Γιώργος Στεφανάκης, πρώην σερίφης στην Πολιτεία μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» του EΡΤΝews για το ακραίο καιρικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη και την εκκένωση της περιοχής από εκατομμύρια κόσμο.

«Η Τάμπα και άλλες περιοχές έχουν πληγεί περισσότερο. Έχω συναδέλφους που μου λένε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αναμένουμε να δούμε τι θα φέρει το πρωί», δήλωσε τηλεφωνικά στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο. «Θα περάσει από εμάς. Περιμένουμε» δήλωσε εκφράζοντας την αγωνία του για όλους όσοι έμειναν πίσω.

Ο ίδιος ακολουθώντας το δρόμο της εξόδου από την πολύπαθη πολιτεία έχει μετακινηθεί σε πιο ασφαλές σημείο. «Έχουμε μετακινηθεί από το σπίτι μας από χθες, και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Ορλάντο, περιμένοντας τον κυκλώνα να περάσει», δήλωσε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρώην σερίφης και μέλος της ελληνικής ομογένειας στη Φλόριντα.

Μιλώντας για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Φλόριντα δήλωσε ότι «έχει ήδη ξεκινήσει βροχή και πολύ δυνατός αέρας, και όσο περνάει η νύχτα ο άνεμος δυναμώνει περισσότερο».

Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει μετακινηθεί σε ξενοδοχείο, αλλά η κατάσταση έξω είναι δύσκολη, με έντονους ανέμους και βροχή», ανέφερε. Όπως εξήγησε, η μετακίνηση έγινε προληπτικά λόγω της επικινδυνότητας του φαινομένου: «Φύγαμε όλοι από την περιοχή μας, μαζί με την οικογένειά μου, και την 92χρονη μητέρα μου. Η κίνηση ήταν πρωτοφανής. Περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στη Φλόριντα. Είναι ένα τρομερό φαινόμενο».

Ο κ. Στεφανάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία υπογράμμισε ότι, αν και ο κυκλώνας Μίλτον δεν χτύπησε άμεσα την περιοχή τους, η κατάσταση παραμένει σοβαρή σε άλλα μέρη της πολιτείας. Και όπως πρόσθεσε, μόνο από την περιφέρεια στην οποία διαμένει έχουν φύγει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κάτοικοι.

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα από 370 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες στον κόσμο, μία στις οκτώ, έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν από την ηλικία των...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

«Το μέλλον της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή», καθώς πολλά από τα «ζωτικά σημεία» της Γης σημειώνουν το ένα μετά το άλλο αρνητικό ρεκόρ,...

ΕΛΛΑΔΑ

Μία 13χρονη μαθήτρια στον Βόλο κατηγορείται για κλοπή μοτοποδηλάτου και οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Φορώντας κουκούλα full face, έκλεψε το μηχανάκι ενός 50χρονου, ο οποίος,...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένα σοκαριστικό επεισόδιο βίας, που θα μπορούσε να πάρει θλιβερή τροπή, εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων,...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr