Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Ούγγρος επιχειρηματίας απέκτησε τη μεγαλύτερη και γνωστότερη ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας, Βαρντάρ Σκοπίων

Η μεγαλύτερη και γνωστότερη ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας, Βαρντάρ Σκοπίων απέκτησε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο Ατίλα Μπιζέν Τζαλίλι εξαγόρασε το 85% των μετοχών του πιο τροπαιούχου ποδοσφαιρικού συλλόγου της Βόρειας Μακεδονίας, όπως ανακοινώθηκε από την Βαρντάρ .Πρόκειται για Ούγγρο επιχειρηματία τουρκικής καταγωγής, ο οποίος διαχειρίζεται εταιρεία παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Το τίμημα της εξαγοράς δεν γνωστοποιήθηκε.

Ο Ούγγρος επιχειρηματίας, σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει : «Με την πολυετή πείρα μας στη διαχείριση ποδοσφαιρικών κολοσσών και τη συνεργασία με πολλούς ένδοξους ποδοσφαιρικούς συλλόγους από την Ευρώπη, θα εξασφαλίσουμε μια γρήγορη οικονομική και οργανωτική εξυγίανση του μεγαλύτερου αθλητικού brand στην “Μακεδονία”».

Η Βαρντάρ Σκοπίων τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα που την έχουν απαξιώσει ποδοσφαιρικά, παραμένει όμως η γνωστότερη ομάδα της χώρας και με τους περισσότερους οπαδούς. Τις τελευταίες δύο ποδοσφαιρικές σεζόν, μόλις μετά βίας απέφυγε τον υποβιβασμό στην β΄κατατηγορία ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Ορισμένοι αναλυτές στα Σκόπια αποδίδουν την εξαγορά της Βαρντάρ από τον Ούγγρο επιχειρηματία στις στενές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις που αναπτύσσει η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χρίστιαν Μίτσκοσκι με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Η Ουγγαρία χορήγησε προ ημερών δάνειο 500 εκατ.ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία με χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και διαπραγματεύσεις για την είσοδο στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Βόρειας Μακεδονίας του δεύτερου σε μέγεθος ομίλου τηλεπικοινωνιών της Ουγγαρίας, “4iG”.

 

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος αφέθηκε ο 13χρονος από το Γυμνάσιο Κρανιδίου μετά από τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στην αρμόδια ανακριτική αρχή σήμερα, ύστερα από την...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Έχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων των τελευταίων 14  χρόνων το οποίο θα φτάσει φέτος τα 13,9 δισ. ευρώ“. Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός...

ΚΟΣΜΟΣ

Ένα συναρπαστικό κεφάλαιο με πρωτόγνωρες εμπειρίες ανοίγει στην καριέρα του Τζορτζ Κλαρκ (George Clarke) από το Μπρίστολ. Από την κατασκευή σκηνών σε μουσικά φεστιβάλ...

ΕΛΛΑΔΑ

“Στη Μυτιλήνη είσαστε ικανοί και άξιοι γιατί έχετε ένα από τα καλύτερα και ίσως το καλύτερο επαρχιακό Νοσοκομείο”. Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Α....

Copyright © 2020 Updatetimes.gr