Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος είναι ο 49χρονος που συνελήφθη κοντά σε συγκέντρωση του Τραμπ – Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση (βίντεο)

Ένας 49χρονος άνδρας συνελήφθη το Σάββατο κοντά σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια, όταν βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα. Παρά το σοβαρό της κατάστασης, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση το ίδιο βράδυ, όπως επιβεβαίωσε το γραφείο του σερίφη της περιοχής την Κυριακή.

Το συμβάν συνέβη σε μια περίοδο όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει εκφράσει ανησυχία για την ασφάλειά του μετά από δύο απόπειρες δολοφονίας που έχουν προηγηθεί. Ο Τραμπ ζητά περισσότερους πόρους για την προσωπική του προστασία καθώς συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο συλληφθείς αναγνωρίστηκε ως Βεμ Μίλερ, 49 ετών, κάτοικος του Λας Βέγκας. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα τυφέκιο, ένα γεμάτο πιστόλι και γεμιστήρας μεγάλης χωρητικότητας, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, που βρίσκεται στην ανατολική Καλιφόρνια. Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση περιλάμβανε όπλα και παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, η ασφάλεια του Τραμπ και των παρευρισκομένων στην εκδήλωση δεν απειλήθηκε, όπως δήλωσε η αστυνομία.

Ο Μίλερ αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε εγγύηση ύψους 5.000 δολαρίων, και θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου την 2α Ιανουαρίου 2025.

Ποιος είναι ο Βεμ Μίλερ

Ο Βεμ Μίλερ έχει ένα παρελθόν με μικροσυμπλοκές με τον νόμο και φαίνεται να συνδέεται με το κίνημα των “κυρίαρχων πολιτών”, ένα ακροδεξιό κίνημα που βασίζεται σε θεωρίες συνωμοσίας και υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις δεν έχουν εξουσία πάνω τους. Το FBI αναγνωρίζει αυτήν την ομάδα ως «αντικυβερνητικούς εξτρεμιστές», οι οποίοι πιστεύουν ότι ενώ ζουν στις ΗΠΑ, είναι «ξεχωριστοί» από τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν υπόκεινται στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης.

Ο Μίλερ είναι εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικανός, με μεταπτυχιακές σπουδές από το UCLA, και το 2022 είχε θέσει υποψηφιότητα για τη συνέλευση της Πολιτείας της Νεβάδα. Παράλληλα, διατηρεί εταιρεία παραγωγής προϊόντων CBD στην Καλιφόρνια, ενώ έχει εκφράσει στο διαδίκτυο ακραίες συνωμοσιολογικές θεωρίες και μισογυνιστική ρητορική.

Πλαστό δημοσιογραφικό πάσο και άλλα ευρήματα

Οι αστυνομικές αρχές τον σταμάτησαν σε σημείο ελέγχου κοντά στη συγκέντρωση στο Κοατσέλα της Καλιφόρνιας, ενώ οδηγούσε ένα μαύρο SUV, λίγο πριν την άφιξη του Τραμπ. Ο σερίφης της κομητείας Ρίβερσαϊντ, Τσαντ Μπιάνκο, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί πιθανότατα απέτρεψαν μια «τρίτη απόπειρα δολοφονίας» του Τραμπ, παρόλο που ομοσπονδιακός αξιωματούχος ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για σχέδιο δολοφονίας κατά του Τραμπ.

Οι αρχές εντόπισαν ότι το εσωτερικό του οχήματος του Μίλερ ήταν σε αταξία, ενώ το αυτοκίνητο είχε ψεύτικη πινακίδα κυκλοφορίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν διαβατήρια και άδειες οδήγησης με διαφορετικά ονόματα, ενώ το όχημά του δεν ήταν ταξινομημένο. Είχε επίσης πλαστές ταυτότητες δημοσιογράφου και VIP για πρόσβαση στον χώρο της εκδήλωσης.

Οι αστυνομικοί και η Μυστική Υπηρεσία ερεύνησαν τον Μίλερ και το αυτοκίνητό του, ενώ ο έλεγχος έγινε με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Η Μυστική Υπηρεσία και το FBI συνεχίζουν να ερευνούν το περιστατικό, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής πρόσθετες πληροφορίες για ενδεχόμενους συνεργάτες ή κίνητρα.

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Στο Σουδάν σκληρές μάχες διαξάγονται μεταξύ του σουδανικού στρατού και των παραστρατιωτικών των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) στην περιοχή Al-Muqrin στο κέντρο του Χαρτούμ,...

ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Χονγκ Κονγκ λόγω των θανάτων οκτώ μαϊμούδων, την ίδια ημέρα, στον ίδιο ζωολογικό κήπο. Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό στην...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Christersοn κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να θεωρήσει επίσημα τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν τρομοκρατική οργάνωση μετά από αρκετές επιθέσεις...

ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος με εγγύηση 5.000 δολαρίων αφέθηκε ο άνδρας από τη Νεβάδα που βρέθηκε με καραμπίνα, οπλισμένο πιστόλι, πυρομαχικά και πολλά πλαστά διαβατήρια στο όχημά...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr