Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την προσωπική πλατφόρμα Κασσελάκη – Προς έκτακτη συνεδρίαση του Πειθαρχικού

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εισέρχεται σε μια νέα φάση εσωκομματικής κρίσης, καθώς ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, προκάλεσε αναταραχή με το τελευταίο κάλεσμά του. Ο Κασσελάκης κάλεσε τους υποστηρικτές του να εγγραφούν όχι μόνο στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή στην ψηφιακή πλατφόρμα isyriza, αλλά και στη δική του προσωπική ιστοσελίδα. Η νέα αυτή κίνηση πυροδότησε έντονες αντιδράσεις μέσα στο κόμμα, με στελέχη να αναφέρονται σε «παρακόμμα Κασσελάκη» και να ζητούν άμεσες αποφάσεις.

Η προσωπική ιστοσελίδα του Κασσελάκη, που φέρει τον τίτλο odikosmassyriza.gr, έγινε γνωστή χθες μέσα από τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, προκαλώντας «κόκκινο συναγερμό» στα ανώτατα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφαία στελέχη του κόμματος εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την κίνηση αυτή, η οποία ερμηνεύεται ως απόπειρα ίδρυσης ενός παράλληλου κόμματος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί βλέπουν στην κίνηση αυτή μια «πρωτοφανή πρόκληση», ειδικά σε μια περίοδο που ο Κασσελάκης έχει ήδη αποκλειστεί από τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Οι αντιδράσεις από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ενταθούν, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να συζητηθεί ακόμη και η διαγραφή του πρώην προέδρου. Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη, με βασικό θέμα την αποτίμηση της κατάστασης, ενώ το ενδεχόμενο διαγραφής του Κασσελάκη θα εξεταστεί και από την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Η δημιουργία της προσωπικής πλατφόρμας Κασσελάκη θεωρείται από στελέχη του κόμματος ως ευθεία πρόκληση και υπονόμευση των κανόνων λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ορισμένοι κάνουν λόγο για «φράξια», καθώς η πλατφόρμα χρησιμοποιεί το όνομα του κόμματος με παραποιημένο τρόπο. Η έλλειψη διασφαλίσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων όσων εγγράφονται στην ιστοσελίδα εντείνει τις ανησυχίες, αφού οι διαχειριστές αναφέρουν ότι οι χρήστες αναλαμβάνουν τον κίνδυνο σε περίπτωση ζημιάς από ιούς ή άλλα επιζήμια στοιχεία.

Το προσκλητήριο του Κασσελάκη για εγγραφή νέων μελών μέσω της δικής του πλατφόρμας, συνδυάζεται με την ανάγκη να αυξήσει την επιρροή του ενόψει του επερχόμενου Συνεδρίου του κόμματος. Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι το Συνέδριο έχει την καταστατική αρμοδιότητα να λάβει οποιαδήποτε απόφαση, ακόμη και να επιτρέψει την υποψηφιότητά του, αν και έχει ήδη δεχτεί πρόταση μομφής από την Κεντρική Επιτροπή.

Παράλληλα, παρατηρούνται αποστάσεις από ορισμένα στελέχη που στήριζαν τον Στέφανο Κασσελάκη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία, αν και δήλωσε ότι ο Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα τον ακολουθήσει αν εκείνος αποχωρήσει από το κόμμα. Παρόμοιες αποστάσεις φέρεται να κρατούν και άλλοι βουλευτές, όπως η Νίνα Κασιμάτη, ο Γιάννης Σαρακιώτης και η Γιώτα Πούλου.

Η Ραλλία Χρηστίδου, ωστόσο, υποστήριξε δημόσια τον Κασσελάκη, λέγοντας ότι η προσπάθεια διαγραφής του από μια «κομματική ελίτ» δεν θα περάσει, ενώ άλλοι υποστηρικτές του εντός κόμματος δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να αποχωρήσουν εύκολα.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το Συνέδριο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι εσωκομματικές ισορροπίες φαίνεται να αλλάζουν συνεχώς. Ο Στέφανος Κασσελάκης, παρά την αποστασιοποίηση κάποιων στελεχών, συνεχίζει να έχει μια ισχυρή βάση υποστήριξης και μένει να φανεί αν θα καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση στο εσωκομματικό μέτωπο.

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στις Βρυξέλλες, επανέλαβε την έκκληση για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή την προγραμματισμένη συνάντηση στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν γίνεται σπατάλη και κλοπή αυτά τα χρήματα λείπουν από τους ασθενείς τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη Τύπου για την καταπολέμηση...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπουργείο Υγείας επέβαλε πρόστιμο ύψους 800.000 ευρώ σε γιατρό, ο οποίος χρησιμοποίησε το ΑΜΚΑ της μητέρας του για να συνταγογραφήσει χιλιάδες φάρμακα μέσα...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr