Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε συναγερμό το Κίεβο-Τα μεγάλα μέτωπα που μαίνονται στην χώρα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει το Κίεβο, μετά τις πολλαπλές εκρήξεις και τους βομβαρδισμούς που έπληξαν την ουκρανική πρωτεύουσα το απόγευμα.

Οι εκρήξεις ήταν ισχυρές και συγκεκριμένα προέρχονταν από το ανατολικό κομμάτι της πόλης. Αμέσως ήχησαν σειρήνες πολέμου σε ολόκληρη την πόλη υπό τον κίνδυνο αεροπορικής επιδρομής.

Που μαίνονται τα υπόλοιπα μέτωπα

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο. Εκεί οι Ρώσοι προχώρησαν σε μαζικούς βομβαρδισμούς αστικής περιοχής μέρα μεσημέρι, σκοτώντας δεκάδες αμάχουνς ενώ εκαντοντάδες φέρεται πως είναι οι τραυματίες σύμφωνα με όσα ανέφερε το Κίεβο. Πολλοί ήταν ανθρωποι που χτυπήθηκαν μέσα στα αυτοκίνητα τους.

Στα νότια της χώρας, το Μπέρντιανσκ καταλήφθηκε από τους Ρώσους που έφτασαν έως στο δημαρχείο της πόλης. Δεν φαινεται να έχουν γίνει μεγάλες μάχες μέσα στην πόλη, ωστόσο έχουν ξεκινήσει οι διαμαρτυρίες των κατοίκων.Στο ανατολικό κομμάτι φαίνεται πως η Μαριούπολη βάλλεται από τρεις κατευθύνσεις και στην ουσία έχει περικυκλωθεί, ενώ όλοι οι δίοδοι στην πόλη έχουν κλείσει.

Ενισχύονται τα ρωσικά στρατεύματα στο Κίεβο

Την ίδια ώρα δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχθηκαν χθες Δευτέρα δείχνουν ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν να πλησιάζουν στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, διακρίνεται μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που εκτείνεται σε μήκος 27 χιλιομέτρων.

Το κομβόι αυτό, στην ανατολική πλευρά του αεροδρομίου Αντόνοφ, περιλαμβάνει εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα, άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και συνεχίζει να κινείται νότια, προς το Κίεβο.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Η Πολιτική Άμυνα της Γάζας έκανε σήμερα γνωστό ότι ένα ισραηλινό πλήγμα εναντίον ενός σχολείου, στο οποίο φιλοξενούνται εκτοπισμένοι στην πόλη της Γάζας στοίχισε...

ΚΟΣΜΟΣ

Το στρατιωτικό καθεστώς στην εξουσία στον Νίγηρα ανακοίνωσε τη λήψη «έκτακτων μέτρων» για την αποτροπή των επιθέσεων τζιχαντιστών που συνεχίζει να υφίσταται η χώρα,...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέα πλήγματα κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. «Οι IDF ανακοινώνουν ότι πραγματοποιούν κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ...

ΚΟΣΜΟΣ

Σαρανταεξάχρονος καταδικασμένος σε θάνατο από τη δικαιοσύνη για τον φόνο μιας ταμία το 1999, ο Φρέντι Όουενς, εκτελέστηκε χθες Παρασκευή στη Νότια Καρολίνα (νοτιοανατολικά)·...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr