Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυροβολισμοί σε μπλόκο έξω από το Μπρόβαρι (βίντεο)

Για 10η μέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανάμεσα στους Ρώσους και τον ουκρανικό στρατό. Το MEGA και ο Μαρίνος Αλειφέρης, βρίσκονται στο Κίεβο και μεταδίδουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

«Στην περιοχή Μπρόβαρι ανατολικά του Κιέβου, κατά τη διάρκεια του εξονυχιστικού ελέγχου στο συνεργείο του MEGA, έπεσαν πυροβολισμοί, και αμέσως, οι Ουκρανοί στρατιώτες πήραν θέση άμυνας», σημείωσε ο απεσταλμένος του MEGA στο Κίεβο, Μαρίνος Αλειφέρης.

Οι πυροβολισμοί προέρχονταν από τη μεριά του δάσους που υπάρχει και έχει στηθεί το σημείο ελέγχου, και μετά από λίγη ώρα, επετράπη ξανά η διέλευση των οχημάτων.

Το Κίεβο είναι οχυρωμένο, υπάρχουν παντού οδοφράγματα, τα οποία θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν οποιαδήποτε μορφή επέλασης των Ρώσων προς το εσωτερικό μέρος του Κιέβου.

Κατάπαυση του πυρός σε Μαριούπολη και Βολνοβάκα ανακοίνωσε η Μόσχα
Οι ρωσικές δυνάμεις θα προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός στις 10:00 ώρα Μόσχας για να επιτρέψουν τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στις ουκρανικές πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάκα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις από τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και τα σημεία εξόδου έχουν οριστεί σε συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές.

Οι άμαχοι θα επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη της Ουκρανίας μεταξύ 12:00 και 17:00 ώρα Μόσχας (11:00-14:00 ώρα Ελλάδας και Ουκρανίας), σύμφωνα με τις αρχές της πόλης.

Η κατάπαυση του πυρός για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρομών προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν οι άμαχοι από τις εμπόλεμες ζώνες αποτέλεσε τη συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Hamas ανακοίνωσε το Σάββατο 21/9 τον καθιερωμένο απολογισμό των θυμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα, από την έναρξη του πολέμου...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σε ορισμένες περιοχές της Νότιας Αφρικής, το ύψος του χιονιού έφτασε έως και τα 2 μέτρα, σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης προώθησης της οδικής...

ΚΟΣΜΟΣ

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε πρόσκληση του CNN για να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ στις 23 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το επιτελείο της. «Ντόναλντ Τραμπ...

ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέα κύματα αεροπορικών επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, σημαδεύοντας περισσότερες από 100 τοποθεσίες εκτόξευσης ρουκετών στο νότιο Λίβανο. Η επίθεση...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr