Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε τo «φάντασμα» του Κιέβου που κατέρριψε 40 ρωσικά αεροσκάφη

Νεκρός φέρεται να έπεσε ο 29χρονος επισμηναγός Στέπαν Ταραμπάλκα, τον οποίο αποκαλούσαν και φάντασμα του Κιέβου, καθώς στον πόλεμο στην Ουκρανία κατέρριψε πάνω από 40 ρωσικά αεροσκάφη.

Δημοσίευμα θέλει το «Φάντασμα του Κιέβου» να σκοτώθηκε στη μάχη. Πρόκειται για έναν πιλότο που πολεμούσε για την Ουκρανία εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, και πήρε το προσωνύμιο αυτό επειδή λέγεται ότι κατέρριψε περισσότερα από 40 αεροσκάφη των Ρώσων στον πόλεμο που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Στις 13 Μαρτίου σκοτώθηκε το «Φάντασμα του Κιέβου», σύμφωνα με τους Times. Η βρετανική εφημερίδα The Times μετέδωσε ότι ο πιλότος, το πραγματικό όνομα του οποίου αποκαλύπτει ως Στέπαν Ταραμπάλκα, σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα όταν το αεροσκάφος του, τύπου MiG-29, καταρρίφθηκε στις 13 Μαρτίου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το κράνος και τα γυαλιά του πρόκειται τώρα να δημοπρατηθούν στο Λονδίνο, ανέφεραν πηγές στους Times επιβεβαιώνοντας την ταυτότητα του Ουκρανού πιλότου. Ο 29χρονος γεννήθηκε από μια οικογένεια εργατικής τάξης στο χωριό Korolivka στη δυτική Ουκρανία.

Ουκρανοί πολίτες εμφανίζονται συντετριμμένοι με την απώλεια του πιλότου μέσα από αναρτήσεις τους στα social media γράφοντας για την απώλεια «αυτού του άσσου της Πολεμικής Αεροπορίας, που κυριαρχούσε στους ουρανούς πάνω από την πρωτεύουσα και είχε γίνει εφιάλτης για τους Ρώσους», ενώ αποχαιρετούν με θλίψη τον «φύλακα-άγγελό» τους, όπως τον έλεγαν.

Ο Ταραμπάλκα τιμήθηκε μετά θάνατον με το κορυφαίο μετάλλιο της Ουκρανίας για ανδρεία στη μάχη, το Τάγμα του Χρυσού Αστέρου, με τον τίτλο του Ήρωα της Ουκρανίας, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Σχετικά άρθρα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του Euro 2024 και την αμφισβητούμενη φάση του Μαρκ Κουκουρέγια, στην οποία διχάστηκε ο φίλαθλός κόσμος σχετικά με το...

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας έφηβος έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στη βρετανική πρωτεύουσα, λίγο...

ΚΟΣΜΟΣ

Με προβληματισμό και αμφιβολίες ως προς την μακροημέρευσή της υποδέχθηκαν Τύπος και αναλυτές την ανακοίνωση σχηματισμού της νέας κυβέρνησης στην Γαλλία. «Η κυβέρνηση Μπαρνιέ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα, Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης πρόκειται να πραγματοποιήσει σημαντικές διπλωματικές επαφές. Αρχικά, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του από...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr