Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πρώην Βρετανός πρωταθλητής βαρέων βαρών άφησε αναίσθητο με γροθιά θαμώνα του Boxpark στο Λονδίνο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Boxpark υπερασπίστηκε σήμερα τον Julius Francis, πρώην Βρετανό πρωταθλητή βαρέων βαρών που έγινε φρουρός ασφαλείας, αφού χτύπησε έναν θαμώνα του πολυκαταστήματος Boxpark, στο Λονδίνο.

Ο Φράνσις, ο οποίος κάποτε ήταν αντίπαλος του Μάικ Τάισον, άφησε έναν άνδρα αναίσθητο στο έδαφος. Ο 57χρονος πρώην πρωταθλητής των βαρέων βαρών, ο οποίος εργάζεται ως προσωπικό ασφαλείας στο βόρειο Λονδίνο, συνελήφθη από την κάμερα να παρεμβαίνει σε καβγά καθώς ένας άνδρας εκτόξευε ύβρεις στο προσωπικό ασφαλείας.

Στο βίντεο, ένας άνδρας, φορώντας μαύρα και ένα μπλε μαντήλι , ακούγεται να φωνάζει βωμολοχίες προς την κατεύθυνση του Φράνσις, «Ελπίζω να πάθεις καρδιακή προσβολή, χοντρή ****», προτού σπρώξει έναν μικρότερο φύλακα.

Αφού προσπάθησε να απομακρύνει τον θαμώνα από τις εγκαταστάσεις, ο Φράνσις έριξε μια γροθιά στο πρόσωπο του άνδρα και τον σώριασε στο έδαφος. Η Αστυνομία δήλωσε ότι διερευνά το περιστατικό και δεν έχει ακόμη καθορίσει πότε ακριβώς συνέβη.

Ο Φράνσις, τώρα 57 ετών, κρέμασε τα γάντια του μποξ το 2006 με επαγγελματικό ρεκόρ 23-24-1. Το 2009, καταδικάστηκε για επίθεση μετά από ένα βίαιο περιστατικό,όπου χτύπησε με γροθιά ένα τζάμι αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι.

Σε απάντηση στο βίντεο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boxpark, Ρότζερ Γουέιντ, είπε ότι ο άνδρας που γρονθοκοπήθηκε ήταν μέλος μιας ομάδας που «κακομεταχειριζόταν, έφτυνε και χτυπούσε πελάτες και το προσωπικό».

Περιγράφοντας τον πρώην πυγμάχο ως «ένα από τα ωραιότερα άτομα» που είχε γνωρίσει ποτέ, ο κ. Wade είπε ότι στηρίζει τον Julius Francis σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πλάνα του περιστατικού έγιναν γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους θεατές να διχάζονται για το αν η γροθιά ήταν σωστή απάντηση. Όμως ο κ. Wade ζήτησε από τους θεατές να σκεφτούν πώς θα αντιδρούσαν σε μια παρόμοια κατάσταση.

Είπε: «Ξύπνησα με μια viral ιστορία για έναν από την ομάδα ασφαλείας μας. Ο Τζούλιους Φράνσις, είναι πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι ένας από τους ωραιότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ και βοηθά στην εκπαίδευση νεαρών μη προνομιούχων παιδιών στην πυγμαχία στον ελεύθερο χρόνο του.

«Καταλαβαίνω ότι ο Julius και η ομάδα ασφαλείας μας πέρασαν 15 λεπτά για να σταματήσουν αυτόν τον άνδρα και τους φίλους του από το να κακοποιούν, να φτύνουν και να χτυπούν τους πελάτες και το προσωπικό μας.

«Τον συνόδευσαν προσεκτικά από τις εγκαταστάσεις υπό συνεχείς προκλήσεις και βία.
«Τελικά το άτομο πλησίασε τον Julius με απειλητικό τρόπο και εκείνος αμύνθηκε.
«Οι πράξεις βίας ή κακοποίησης οποιουδήποτε μέλους του προσωπικού δεν πρέπει ποτέ να γίνονται ανεκτές. Πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας πλησίαζε βίαια; Τι θα έκανες μετά αν ήσουν στη θέση του;».

Αυτό προέκυψε όταν άρχισαν προβλήματα μέσα στον χώρο και ξεχύθηκαν στον έξω δρόμο, καθώς μια ομάδα ανδρών εθεάθη να διαπληκτίζεται ενώ οι άνδρες ασφαλείας προσπαθούσαν να τους μετακινήσουν.

Η συμπλοκή απομακρύνεται από το μπροστινό μέρος του χώρου, καθώς ο άνδρας που φοράει το μπλε du-rag συνεχίζει να αντιμετωπίζει άλλους θαμώνες, ενώ άλλοι πολίτες ακούγονται να προσπαθούν να κατευνάσουν την κατάσταση.

Καθώς ο άντρας στρέφεται προς τον Φράνσις και φαίνεται να σηκώνει τη γροθιά του, ο πρώην επαγγελματίας πυγμάχος εξαπολύει μια γροθιά με το δεξί χέρι στο κεφάλι του άντρα.

Οι περαστικοί αντέδρασαν με ανάμεικτα συναισθήματα, την ώρα που οι φίλοι του πληγωμένου σπεύδουν να τον βοηθήσουν.

Ο άνδρας πέφτει στο έδαφος αναίσθητος καθώς οι φίλοι του αντιμετωπίζουν τον Φράνσις, ο οποίος απομακρύνθηκε από το περιστατικό, και τον ρωτούν γιατί τον γρονθοκόπησε.

Στη συνέχεια, ο άνδρας μεταφέρεται στη θέση ανάρρωσης καθώς ο φίλος του ακούγεται να λέει: «Δεν υπήρχε ανάγκη, δεν υπήρχε ανάγκη».

Ο πρώην Βρετανός πρωταθλητής βαρέων βαρών είχε αξιοσημείωτους αγώνες ενάντια σε τέσσερις μελλοντικούς ή πρώην Παγκόσμιους Πρωταθλητές βαρέων βαρών, συμπεριλαμβανομένων των John Ruiz το 1994 και Mike Tyson το 2000 – τους οποίους έχασε και τους δύο.
Ήταν ανταγωνιστικός με τον Tyson κατά τη διάρκεια του αγώνα τους στο Manchester Evening News Arena.
Ο Φράνσις πάλεψε επίσης με τον Βιτάλι Κλίτσκο, αλλά σταμάτησε σε δύο γύρους κατά τη διάρκεια του αγώνα τους το 1998.

Αφού αποσύρθηκε το 2006, δημιούργησε ένα Γυμναστήριο ενώ εργαζόταν ως φύλακας.

Το 2009, ο Φράνσις καταδικάστηκε για εγκληματική ζημιά και επίθεση μετά από ένα περιστατικό οργής που τον είδε να χτυπά με γροθιά ένα παράθυρο αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι.

Διατάχθηκε να εκτελέσει 140 ώρες απλήρωτης εργασίας και του είπαν να πληρώσει αποζημίωση 200 λιρών στο θύμα του, αφού έμεινε με ελαφρά τραύματα στο πρόσωπο.
Η κατάσταση του άνδρα που έχασε τις αισθήσεις του στο BOXPARK είναι άγνωστη προς το παρόν.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε στη MailOnline: «Η αστυνομία γνωρίζει το βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται το προσωπικό ασφαλείας και ένα μέλος του κοινού έξω από το Boxpark στο Γουέμπλεϊ.

«Έρευνα για τις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της διαπίστωσης της ταυτότητας και της κατάστασης των εμπλεκομένων, βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν υπήρξαν συλλήψεις».

Πηγή: Dailymail

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Ένα ρεπορτάζ του ισραηλινού καναλιού 12 αποκάλυψε χθες, Τρίτη (8/10), ότι ο ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, έστειλε πρόσφατα μήνυμα στους μεσολαβητές του...

ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού Channel 12, οι Ηνωμένες Πολιτείες και αραβικά κράτη έχουν ξεκινήσει μυστικές συνομιλίες με το Ιράν για...

ΚΟΣΜΟΣ

Μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ή αναχαίτισαν 47 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το...

ΚΟΣΜΟΣ

Η πλειοψηφία των πολιτών της Ταϊβάν πιστεύει ότι είναι απίθανο η Κίνα να εισβάλλει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά αξιολογεί το Πεκίνο ως...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr