Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Βρετανία: Υπουργός έδειξε το μεσαίο δάχτυλο σε διαδηλωτές

Τεταμένα είναι τα νεύρα των Συντηρητικών στη Βρετανία εν μέσω πολιτικής θύελλας που οδήγησε στην παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Σε αυτό το πλαίσιο, σάλος προκλήθηκε από την απρεπή χειρονομία της Άντρεα Τζένκινς, η οποία έδειξε σε συγκεντρωμένο πλήθος το μεσαίο δάχτυλό της, κατά την είσοδό της στην Ντάουνινγκ Στριτ την περασμένη Πέμπτη και λίγο πριν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της υπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Τζένκινς αντέδρασε στις φωνές του κόσμου, καθώς περνούσε τις πύλες της Ντάουνινγκ Στριτ για να διοριστεί υπουργός Παιδείας, έπειτα από τον ανασχηματισμό που έκανε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων στην Βρετανία, Μαρκ Σπένσερ, είπε ότι εναπόκειται στην κυρία Τζένκινς να «δικαιολογήσει» τις ενέργειές της, ενώ ο πρώην υπουργός Επιστημών, Τζορτζ Φρίμαν, επέκρινε τη συμπεριφορά της ως «αποκρουστική», ενώ επεσήμανε πως μια τέτοια χειρονομία δεν είναι καθόλου σωστή.

«Οι υπουργοί πρέπει να θέτουν τα υψηλότερα πρότυπα στην εξουσία. Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι αποτρόπαια συμπεριφορά για έναν Υπουργό του Στέμματος», έγραψε ο Φρίμαν στο Twitter, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του αυτή την εβδομάδα.

«Ακριβώς γι’ αυτό χρειαζόμαστε νέο Πρωθυπουργό: για να επαναφέρει τον υπουργικό κώδικα και τον σεβασμό στις ευθύνες της υπηρεσίας στα δημόσια αξιώματα», συμπλήρωσε ο Φρίμαν.

Η απάντησή της Τζένκινς: «Θα έπρεπε να έχω δείξει μεγαλύτερη ψυχραιμία, αλλά άνθρωπος είμαι κι εγώ»

Η Τζένκινς εξέδωσε ανακοίνωση το Σάββατο, 9 Ιουλίου, στην οποία ανέφερε ότι έφτασε στα όριά της καθώς δεχόταν απειλές για τη ζωή της. Όπως υποστήριξε η ίδια, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει δεχτεί τέσσερις απειλές, εκ των οποίων οι δύο τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αρχές ερευνούν τα πιο πρόσφατα περιστατικά. «Αντέδρασα και υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Δηλαδή γιατί θα πρέπει κάποιος να ανέχεται αυτού του είδους τη συμπεριφορά», απάντησε η Τζένκινς μέσω ανάρτησής της, και υπογράμμισε: «Θα έπρεπε να έχω δείξει μεγαλύτερη ψυχραιμία, αλλά άνθρωπος είμαι κι εγώ»

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Ποινή κάθειρξης 30 ετών ζητά η εισαγγελέας σε βάρος ενός άνδρα που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγό του τον Νοέμβριο του 2021 στην περιοχή...

ΚΟΣΜΟΣ

Έξι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση βρέθηκαν θετικοί στον ιό HIV, αφού έλαβαν μολυσμένα όργανα από μια υπηρεσία δωρεάς οργάνων του Ρίο ντε Τζανέιρο,...

ΚΟΣΜΟΣ

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος και οχήματα για την προστασία του πρώην προέδρου κατά τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας...

ΚΟΣΜΟΣ

Έναν μεγάλο πόρο εσόδων για να χρηματοδοτηθεί η εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας υιοθετεί η τουρκική κυβέρνηση με σχέδιο νόμου που προωθεί στην τουκρική...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr