Connect with us

Hi, what are you looking for?

LAST UPDATE

Φωτιά στην Πεντέλη: Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Ντράφι, Παλλήνη, Διώνη και Δασαμάρι

Αυτή την στιγμή το πύρινο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς Διώνη και Δασαμάρι σύμφωνα με νεότερη πληροφορία που έδωσε ο κ. Γιάννης Αρτοποιός. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να μην περάσει η φωτιά στην περιοχή Διώνη όπου βρίσκεται Βορειοανατολικά στην περιοχή του Πικερμίου, μικρή αναζωπύρωση υπάρχει μέχρι στιγμής στα Δυτικά προς το Ντράφι. Παραμένουν διάσπαρτες οι εστίες στην Ανθούσα και την Παλλήνη.

Στην τρίτη ενημέρωση για σήμερα, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είπε ότι ανατολικά, στα όρια των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι, έως και τη Λεωφόρο Μαραθώνος, υπάρχει ενεργό μέτωπο. Για τον περιορισμό του, επιχειρούν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις. Ένα μικρό μέτωπο, εξελίσσεται δυτικά του οικισμού Ντράφι και αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες εστίες στην περιοχή της Ανθούσας. Δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στο βόρειο τμήμα της.

penteli_fire_draft_2

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι ”Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι ωστόσο  δυσχεραίνουν αφάνταστα το έργο της πυρόσβεσης.” και πρόσθεσε ”Αυτή την ώρα επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρα και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδράμουν Δασική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ, ΓΕΣ, ΟΤΑ και ΕΛΑΣ που διαθέτει 626 αστυνομικούς με 232 οχήματα. Επίσης, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) ενημέρωσε ότι πέντε αεροπλάνα Canadair διατίθενται για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πεντέλη. Επιπλέον, σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 6 ομάδες με συνολικά 61 άτομα, ενώ υπάρχουν 13 μηχανήματα με το υποστηρικτικό προσωπικό τους στο 725 Τάγμα Μηχανικού.  Επιπρόσθετα, σε δίωρη ετοιμότητα βρίσκονται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) 90 άτομα, στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) 30 άτομα καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) άλλα 30 άτομα.”

image

Ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι, ”μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει 600 απομακρύνσεις κατοίκων, ενώ έχουν σταλεί πέντε μηνύματα από το 112  για εκκενώσεις από την Πεντέλη και γύρω από το 414 στρατιωτικού νοσοκομείου, τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης, Παλλήνη και Νέα Παλλήνη καθώς και για αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή..

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 6:10 το πρωί της Τετάρτης εστάλη μήνυμα από το 112 για αποφυγή μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού μέχρι το Πικέρμι

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα 112 προς όλους όσοι βρίσκονται στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι – Ραφήνα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη, εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι – Ραφήνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών»

Στις 4.30 τα ξημερώματα, το «112» έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στη Βούλα Πικερμίου και στο Πανόραμα Παλλήνης να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι.”

Επίσης συνδράμουν 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας διατέθηκαν 29 περιπολίες ασφαλείας με 82 αστυνομικούς για κάθε παροχή αναγκαίας συνδρομής και την προστασία των περιουσιών που εκκενώθηκαν.

Το ΕΚΑΒ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ”Κατά την διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν τα Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, οι πυροσβέστες απομάκρυναν άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή μικροτραυματισμούς και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας”.

Πιο αναλυτικά

  • Εκκένωση από Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), φιλοξενούσε 46 άτομα. Μεταφορά 6 ατόμων με φορείο + 3 άτομα με καρέκλα. Τα 3 άτομα μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) και 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.
  • Εκκένωση από Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), φιλοξενούσε 57 άτομα. Διακομιδή ενός (1) ατόμου προς το Ιπποκράτειο.
  • Εκκένωση από Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφορά 10 ατόμων > 2 σε Ερυθρό Σταυρό + 2 σε Ιπποκράτειο και σε εξέλιξη τα υπόλοιπα 6 5 Ερυθρό Σταυρό, 4 Θάλπη

Μέχρι τις 05:45 έγιναν διακομιδές κατόπιν κλήσης στο 166 σε 3 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς., 5 Πολίτες διακομίσθηκαν στο 251ΓΝΑ, 1 στο νοσοκομείο Γεννηματάς με ελαφρά εγκαύματα, 3 στον Ερυθρό Σταυρό και 1 στο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε εκτροπές δρομολογίων στην Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Νέα Μάκρη στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής στην Λεωφόρο Σπάτων και στις οδούς Κύπρου και Ευρυτανίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη.

Ο ΟΑΣΑ σε ανακοίνωση του ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχει επιβάλλει η Ελληνική Αστυνομία δεν επιτρέπουν την εκτέλεση των εξής δρομολογίων:

  • 301 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 301 Β ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 314 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΡΑΦΗΝΑ
  • 319 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΕΚΠΤ. ΧΩΡΙΟ ΣΠΑΤΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 324 ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΚΑΝΤΖΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

Τροποποιήσεις στην διαδρομή των λεωφορειακών γραμμών είναι τα εξής:

  • 302 ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΓΕΡΑΚΑΣ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 446 ΣΤ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – ΝΟΣΟΚ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (ΜΕΣΩ ΠΙΚΠΑ)
  • 450 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ – Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ
  • 451 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ – Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • 460 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ – Π. ΠΕΝΤΕΛΗ
  • 461 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ – Π. ΠΕΝΤΕΛΗ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
  • Α5 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΝΘΟΥΣΑ
  • Χ93 ΣΤ. ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ – ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS)
  • Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS)

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα ξέσπασε περίπου στις 6 το πρωί σε διαμέρισμα 1ου ορόφου επί της οδού Φαραντάτων στους Αμπελοκήπους με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός...

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς έχει εκδηλωθεί φωτιά σε κτήριο στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες το κτήριο είναι εγκαταλελειμμένο ενώ στο σημείο επιχειρούν...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στο υπουργείο, όπου αναφέρθηκε στη σοβαρή πυρκαγιά στην Κορινθία. Ο...

ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι και εθελοντές στην πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στα Ροζενά...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr