Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συσκευασίες με λιγότερη ποσότητα αλλά ίδια τιμή : Τι είπε για το «εισαγόμενο τέχνασμα» ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ (video)

Στα απορρυπαντικά κοστίζουν πλέον 13 ευρώ οι 70 μεζούρες ενώ μέχρι πρότινος η ίδια συσκευασία περιείχε 90, το ένα κιλό παξιμάδια έγιναν 800 γραμμάρια και το ίδιο ισχύει για συσκευασμένα φρούτα και πλήθος προϊόντων. Ακόμη και τα σφουγγάρια κουζίνας συρρικνώθηκαν σε μέγεθος, είπε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης.

Δεν είναι παράνομο αλλά ούτε και ηθικό, τόνισε εξηγώντας ότι η μείωση της ποσότητας χωρίς αλλαγή τιμής πρέπει να αναγράφεται στις συσκευασίες.

Τα μακαρόνια, οι μαργαρίνες, το γιαούρτι αλλά και σχεδόν όλες τις συσκευασίες, μέχρι και οι ζωοτροφές,  είναι το τελευταίο εξάμηνο στην Ελλάδα  προϊόντα με «κρυφές» ανατιμήσεις αφού οι επιχειρήσεις μειώνουν την ποσότητα στις συσκευασίες.

Το φαινόμενο χαρακτηρίστηκε «εισαγόμενο καθώς ισχύει τον τελευταίο χρόνο στην Ευρώπη», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών.

«Πρέπει το υπουργείο Ανάπτυξης να συνομιλήσει με βιομηχάνους γιατί πρόκειται για παραπλάνηση του καταναλωτή, αφού η ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ υποκρύπτούν τον πληθωρισμό με το τέχνασμα της μειωμένης ποσότητας», επισημαίνεται.

«Εισαγόμενη και η γραμμή κατάργησης των προσφορών τύπου 1+1 δώρο»

Μάλιστα ο κύριος Λεχουρίτης είπε ότι πλέον μπορεί να είναι φθηνότερο ένα μεμονωμένο προϊόν στο ράφι παρά το ίδιο σε συσκευασία προσφοράς.

«Πρέπει να ελέγχεται η απόδειξη κι αν η τιμή είναι ίδια με αυτή στα ράφια και φυσικά είναι αδύνατον να μετράει ο κάθε καταναλωτής μεζούρες», είπε ο κύριος Λεχουρίτης.

Ανέφερε τέλος καταγγελία για αδιανόητη αύξηση 150% σε βρεφικό γάλα, ειδικό για αλλεργίες που «μέσα σε μια εβδομάδα έφτασε στα 29 – 34 ευρώ».

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 101 άνθρωποι σκοτώθηκαν και η τύχη 64 αγνοείται μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στο Νεπάλ, ιδίως στην...

ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λάρισας , επισκέφτηκε τους χώρους του 303 ΠΕΒ για να διαπιστώσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η αρχαία βιολογία και η σύγχρονη τεχνολογία θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μικροβιακή...

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας σήμερα...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr