Connect with us

Hi, what are you looking for?

LAST UPDATE

Ιράν: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα – Αναφορές για τουλάχιστον 19 νεκρά παιδιά

Οι διαδηλώσεις που προκλήθηκαν στο Ιράν με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί που είχε συλληφθεί από την αστυνομία, συνεχίστηκαν και σήμερα Κυριακή (9/10) σε όλη τη χώρα, παρά τη βίαιη καταστολή τους από τις αρχές.

Σύμφωνα με μία οργάνωση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουλάχιστον 185 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις.

Το λαϊκό κύμα διαμαρτυρίας ξέσπασε στις 17 Σεπτεμβρίου στην κηδεία της 22χρονης Αμινί στην κουρδική πόλη Σακέζ, για να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εδώ και χρόνια πρόκληση, για τους κληρικούς ηγέτες του Ιράν, με τους διαδηλωτές να καλούν για την πτώση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Τουλάχιστον 185 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τουλάχιστον 19 παιδιά σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα», σύμφωνα με μία χθεσινή ανακοίνωση της οργάνωσης Iran Human Right που έχει την έδρα της στη Νορβηγία.

Αρνούμενες τη χρήση πραγματικών πυρομαχικών, οι αρχές περιγράφουν τις διαμαρτυρίες ως ένα σχέδιο των εχθρών του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, κατηγορώντας μεταξύ άλλων και ένοπλους αντιφρονούντες για το ξέσπασμα των βίαιων επεισοδίων, από τα οποία έχει αναφερθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, τουλάχιστον 20 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA

Δύο μέλη των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά τις διαδηλώσεις με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί στο Ιράν, όπως μετέδωσε σήμερα Κυρικαή (9/10) το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: ERTNEWS.GR

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν κατηγόρησε χθες Δευτέρα το Ισραήλ ότι επιδιώκει έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή και ότι στήνει «παγίδες» για να...

ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 492 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.645 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο από τη Δευτέρα το πρωί, ανακοίνωσε το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι...

ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο αγνοούνται ακόμη εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων στην κεντρική Ιαπωνία το περασμένο 48ωρο,...

ΚΟΣΜΟΣ

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και νοσοκόμοι, σε...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr