Connect with us

Hi, what are you looking for?

LAST UPDATE

Φθηνότερο ρεύμα τον Νοέμβριο έως και 33% για τους καταναλωτές – Έρχονται ανακοινώσεις για νέες επιδοτήσεις

Θετικός ήταν ο αντίκτυπος της συμφωνίας των Ευρωπαίων ηγετών για την λήψη μέτρων αντιμετώπισης των υψηλών τιμών ενέργειας. Η τιμή του φυσικού αερίου σημείωσε αισθητή μείωση κατά 10% σε μια μόλις μέρα, δηλαδή στα 114 ευρώ στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Θετικά όμως είναι τα νέα και για τους καταναλωτές, οι οποίοι θα δουν 33% μείωση στα τιμολόγια λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος για το Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσαν οι πάροχοι ενέργειας.

Οι χρεώσεις των παρόχων για τον Νοέμβριο διαμορφώνονται στα 35-40 λεπτά ανά κιλαβοτώρα, σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τα 60 λεπτά του Οκτωβρίου και τα 78 λεπτά ανά κιλοβατώρα του Σεπτεμβρίου.

Κλιμάκωση των τιμών του ρεύματος αναμένεται να πιέσει προς τα κάτω και την κρατική επιδότηση, η οποία εκτιμάται ότι θα κινηθεί στο επίπεδο των 24-25 λεπτών από 33-43 λεπτά τον Οκτώβριο και 64 λεπτά τον Σεπτέμβριο.

Με τα νέα τιμολόγια και μετά την κρατική επιδότηση, η τελική τιμή της κιλοβατώρας θα διαμορφωθεί στα 11-16 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες. Έτσι, νοικοκυριό που καταναλώνει 300 κιλοβατώρες τον μήνα, θα κληθεί να πληρώσει τον Νοέμβριο για ηλεκτρικό ρεύμα 33-48 ευρώ.

Οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Ενέργειας για τις επιδοτήσεις του Νοεμβρίου προγραμματίζονται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

ΠΗΓΗ; ertnews.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ζήτημα της ακρίβειας συνεχίζει να τροφοδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν σφοδρή κριτική στην κυβέρνησης για τους χειρισμούς...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Κυριακή ανακοινώνονται τα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου, τα οποία εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα με τον Αύγουστο. Τα δεδομένα της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν τα επόμενα χρόνια οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τις παραδοχές που επικαλείται το εθνικό σχέδιο για την ενέργεια...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2023, στις 2 Αυγούστου, ξεκίνησε η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr