Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, ο οποίος ανέλαβε το δείπνο που παρέθεσε η Προεδρία της Δημοκρατίας προς τιμήν του Ολλανδικού βασιλικού ζεύγους, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.
Ο γνωστός σεφ αρχικά ευχαρίστησε την Κατερίνα Σακελλαροπουλου για την τιμή που του έκανε καλώντας τον και μίλησε για την επιλογή να μαγειρέψει ελληνικές συνταγές, όπως ο τραχανάς και το σπανακόρυζο, κάτι που όπως είπε ήταν πρόθεση και της ίδιας της Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Η Πρόεδρος ήθελε να αναδείξει την ελληνική γαστρονομία σαν μέρος του πολιτισμού» είπε ο κ. Πέσκιας ενώ πρόσθεσε ότι το γεύμα ετοιμάστηκε με ελληνικά προϊόντα.
Το μενού περιελάμβανε, ανάμεσα σε άλλα, σούπα βελουτέ κρητικού τραχανά, σπανακόρυζο με αυγοτάραχο, φαγκρί στη σχάρα και πελοποννησιακή γαλατόπιτα.
Δείτε όσα είπε στις «Συνδέσεις»: