Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ξεκινά σήμερα το πείραμα για την 4ημερη εργασία στο Πικάρντι με στόχο την ευεξία των εργαζομένων

Στην περιοχή Πικαρντί (Picardie), η κυβέρνηση πειραματίζεται για ένα χρόνο από σήμερα (1/2/23) για την εβδομάδα των 36 ωρών εργασίας σε 4 ημέρες.

Ο πειραματισμός σκοπεύει στην ευεξία/πρόνοια των εργαζομένων ώστε να υπάρχει ισορροπία ιδιωτικής ζωής και εργασίας, λιγότερο χρόνο στα ΜΜΜ, μειωμένο στρες, κτλ.

Ο πειραματισμός αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους της κοινωνικής ασφάλισης και οικογενειακών επιδομάτων (Ursaff) της περιοχής του Πικαρντί, βόρεια του Παρισιού.

Ο πειραματισμός εμπνέεται από της βόρειες χώρες της Ευρώπης που δοκιμάζουν αυτό το μοντέλο εργασίας με σκοπό να γίνει εφικτό σε όσες επιχειρήσεις και υπηρεσίες το επιθυμούν ή τους βοηθάει στην οργάνωση τους.

Η 4ημερη εργασία είναι η νέα τάση μετά την υποχρεωτική τηλεργασία των 2 ετών Covid.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι πλέον διαθετημένοι, όπως διαφαίνεται στις ΗΠΑ, να δουλεύουν ατέλειωτες ώρες, σε μεγάλες αποστάσεις.

Τα νέα ζευγάρια προτιμούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια τους.

Ορισμένοι κλάδοι θα έχουν δυσκολίες να βρούν προσωπικό στο μέλλον αν δεν προσφέρουν εργασιακή ευελιξία, ο πειραματισμός σκοπεύει να εισάγει στον εργασιακό κώδικα αυτήν την επιλογή.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: PEXELS

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Η σύνθεση της γαλλικής κυβέρνησης στη Γαλλία υπό τον πρωθυπουργό Μισέλ Μπαρνιέ ανακοινώθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, με ορισμένα ονόματα να ξεχωρίζουν για τις...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζαν-Πιερ Μαρεσάλ, 63 ετών, συγκατηγορούμενος του Ντομινίκ Πελικό στην πολύκροτη δίκη της Αβινιόν, παραδέχθηκε ότι τον αντέγραψε για να κακοποιήσει σεξουαλικά την δική...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γάλλοι εισαγγελείς έχουν βάλει στο στόχαστρο τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Telegram, Πάβελ Ντούροφ, και σκοπεύουν να ασκήσουν δίωξη...

ΚΟΣΜΟΣ

Η «δίκη της δεκαετίας» στη Γαλλία διακόπηκε μέχρι το πρωί της Δευτέρας, εν αναμονή της ανάρρωσης του βασικού κατηγορουμένου, του Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr