Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

MyHealthApp: Ψηφιακά τα αποτελέσματα εξετάσεων για πρόσβαση από ασθενείς και γιατρούς – Όλες οι υπηρεσίες

MyHealthApp: Στον καθιερωμένο κυριακάτικο απολογισμό που πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο facebook, έκανε χθες ιδιαίτερη μνεία στον ψηφιακό φάκελο ασθενούς, το MyHealthApp, οι υπηρεσίες του οποίου επεκτάθηκαν μέσα στην εβδομάδα. Εκτός από ραντεβού και παραπεμπτικά, εντάχθηκαν σε αυτόν ψηφιακά αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, σημαίνοντας τέλος στην μεταφορά χαρτιών και φακέλων από τους ασθενείς όταν επισκέπτονται γιατρούς και χρησιμοποιούν το σύστημα υγείας.

“Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία ψηφιακή υπηρεσία, από τις εκατοντάδες που σήμερα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, θα ήταν ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς. Ήταν κάτι που φάνταζε αδιανόητο, όμως σήμερα είναι πραγματικότητα μέσω της εφαρμογής MyHealthApp, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες υπηρεσίες. Ξεκίνησε με τα ιατρικά παραπεμπτικά και τα ψηφιακά ραντεβού με τον προσωπικό γιατρό, και αυτή την εβδομάδα προστέθηκαν 431 εργαστηριακές εξετάσεις και βεβαιώσεις νοσηλείας. Αυτά παρέχονται ψηφιακά από 59 δημόσια νοσοκομεία – σχεδόν τα μισά δηλαδή – καθώς και από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Αυτό σημαίνει πως ο κάθε πολίτης αλλά και ο θεράπων ιατρός, με ένα κλικ, θα έχει πρόσβαση σε όλο το ιατρικό μας ιστορικό ώστε να μπορεί να κάνει την καλύτερη δυνατή διάγνωση. Είναι ένα έργο που, σε συνδυασμό με άλλα έργα ψηφιακής αναβάθμισης και διασύνδεσης των νοσοκομείων μας και των κέντρο υγείας, φιλοδοξούμε έως το 2027 να αλλάξουν προς το καλύτερο το πρόσωπο του ΕΣΥ και την εμπειρία των πολιτών”, έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες του MyHealthApp έχουν οι χρήστες της εφαρμογής από την περασμένη Τρίτη. Ειδικότερα, οι πολίτες μπορούν πλέον να εκδίδουν ψηφιακά τις ιατρικές εξετάσεις και τις βεβαιώσεις νοσηλείας που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους. Τα ψηφιακά αντίγραφα περιέχουν όλες τις πληροφορίες των αντίστοιχων έγχαρτων εγγράφων (αριθμό και ημερομηνία έκδοσης, γιατρός που συνέταξε το έγγραφο, αριθμός παραγγελίας/παραστατικού καθώς και όλο το περιεχόμενό τους) και έχουν την ίδια ισχύ.

Μέσω των δύο νέων υπηρεσιών αυτή τη στιγμή εκδίδονται ψηφιακά:

α) οι βεβαιώσεις νοσηλείας ή επίσκεψης σε εξωτερικά ιατρεία από 55 μονάδες υγείας σε όλη την επικράτεια και

β) τα αποτελέσματα εξετάσεων από 59 μονάδες υγείας σε όλη την επικράτεια. Η δυνατότητα αφορά σε 431 τύπους εξετάσεων (αιματολογικές, μικροβιολογικές, ανοσολογικές, κ.α.), που αντιπροσωπεύουν το 90% του ημερήσιου όγκου όλων των εξετάσεων, πλην των απεικονιστικών.

Προσεχώς στην εφαρμογή θα προστεθούν τα αποτελέσματα απεικονιστικών εξετάσεων και η δυνατότητα προβολής του ιατρικού ιστορικού από τον προσωπικό ιατρό και εκάστοτε θεράποντα ιατρό με τη συγκατάθεση του ασθενούς.

Τρία σημαντικά πλεονεκτήματα ως προς τις νέες υπηρεσίες τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Action24). “Το πρώτο σημαντικό είναι πρώτα απ΄ όλα ότι ο ίδιος ο ασθενής ξέρει τι εξετάσεις κάνει κι έτσι εξυπηρετείται γρήγορα. Το δεύτερο είναι ότι ο γιατρός έχει άμεση πρόσβαση, άρα κερδίζουμε χρόνο και το τρίτο είναι ότι έτσι μπορείς να παρακολουθήσεις και γενικότερα την κατανάλωση που γίνεται στον τομέα της υγείας, είτε αυτό είναι υπερσυνταγογράφηση, είτε πολυφαρμακία”, σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Δωδώνης ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα εξαπάτησης πολιτών από αγνώστους, οι οποίοι προσποιούνται υπαλλήλους του δήμου και ζητούν στοιχεία για δήθεν...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και στοχευμένων αποχών, λόγω εφαρμογής του «νέου» δικαστικού χάρτη». Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου...

ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο πριν από τη συγκομιδή “θέρισαν” φυτεία με πάνω από 200 δενδρύλλια κάνναβης οι αστυνομικοί σε ορεινή περιοχή του δήμου Φαιστού, στα νότια του...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάργα, ντόπιοι και επισκέπτες, ανάμεσά τους Έλληνες και ξένοι, συνεχίζουν τις βουτιές στη θάλασσα, την ώρα που στα ορεινά χωριά της περιοχής ανάβουν...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr