Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες Ουκρανοί έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα και χρειάζονται νοσηλεία σε κέντρα αποκατάστασης

Χιλιάδες άνθρωποι στην Ουκρανία έχουν υποστεί σύνθετα τραύματα λόγω του πολέμου και χρειάζονται κέντρα αποκατάστασης και ειδικός εξοπλισμός για να βοηθηθούν, ανέφερε σήμερα (07.03.2023) ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι άνθρωποι από την Ουκρανία φέρουν κατάγματα, κακώσεις στον νωτιαίο μυελό, εγκεφαλικές βλάβες, εγκαύματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν υποστεί ακρωτηριασμό, είπε ο Δρ. Σατίς Μίσρα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, το γεγονός ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα λόγω των εκτοπίσεων αλλά και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση των ανθρώπων αυτών σε κέντρα περίθαλψης, πρόσθεσε.

Ακόμη και πριν από τον πόλεμο, το 2019, ο μισός πληθυσμός της Ουκρανίας θα μπορούσε να επωφεληθεί από την ίδρυση κέντρων αποκατάστασης για μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως για καρδιαγγειακές παθήσεις ή διαβήτη, σχολίασε ένα άλλος στέλεχος του ΠΟΥ Ευρώπης, ο Δρ. Κάθαλ Μόργκαν.

Έκτοτε, η πανδημία και ο πόλεμος αύξησαν σημαντικά τις ανάγκες για κέντρα αποκατάστασης, τόσο που σήμερα να κρίνονται «επείγουσες».

Συγκριτικά, περίπου 2 στους 5 ανθρώπους στην υπόλοιπη Ευρώπη είχαν το 2019 κάποια πάθηση που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από υπηρεσίες αποκατάστασης, σύμφωνα με τον Μόργκαν.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Τα νοσοκομεία των νοτίων προαστίων της Βηρυτού θα εκκενωθούν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ύστερα από μια νύχτα ισραηλινών πληγμάτων άνευ προηγουμένου...

ΚΟΣΜΟΣ

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και εντοπίστηκε ένας 41χρονος, ο οποίος, συνελήφθη, απογευματινές ώρες...

ΚΟΣΜΟΣ

Ένα 12χρονο αγόρι πέθανε αφού χτυπήθηκε από δέντρο που έπεσε επάνω του κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής σε πάρκο του Μίτσιγκαν. Ο Ντέκλαν Κάρτερ...

ΚΟΣΜΟΣ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή., ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ  κατά τη διάρκεια των χθεσινών βομβαρδισμών...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr