ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΠOY: Μην μαγειρεύετε με αλουμινόχαρτο – Eπιβλαβές για την υγεία μας

Αν και είναι δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος από τις νοικοκυρές και όχι μόνο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο είναι επιβλαβές για την υγεία και συνδέεται με αρκετά προβλήματα.

Το αλουμινόχαρτο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1913 για το τύλιγμα κέικ, αλλά από τότε οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τόνους αλουμινίου στην κουζίνα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization) είναι φυσιολογικό για το ανθρώπινο σώμα να λαμβάνει 40 mg αλουμινίου ανά κιλό την ημέρα, αλλά μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν πολύ περισσότερο από το επιτρεπόμενο ποσοστό.

Η υψηλή θερμοκρασία ψησίματος καθιστά δυνατή την απελευθέρωση αυτού του μετάλλου από το χαρτί μαγειρέματος και την απορρόφησή του από το φαγητό, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό.

Η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.

Πηγή: Abcnews.al

Μετάφραση:Σταυρούλα Ευαγγέλου

Πηγή: ertnews.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΙΑ: SHUTTERSTOCK

Σχετικά άρθρα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η έκθεση στην εξωτερική νυχτερινή φωτορύπανση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ περισσότερο από άλλους παράγοντες κινδύνου για άτομα ηλικίας κάτω...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

H κατάθλιψη που εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά τα 65 μπορεί να πηγάζει από τη συσσώρευση β-αμυλοειδών τοξικών πλακών στον εγκέφαλο, οι οποίες συνδέονται...

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς δήλωσε ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας, με μια ανθρωπιστική οργάνωση...

ΚΟΣΜΟΣ

Περίπου 1,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας έχουν ήδη παραδοθεί στη Λωρίδα της Γάζας ενόψει της έναρξης της εκστρατείας για τον εμβολιασμό 640.000...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version